Den värdefulla praktiken - Yrkesetik i pedagogers vardag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2008-10-17
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
215 g
ISBN
9789147020416
Den värdefulla praktiken - Yrkesetik i pedagogers vardag (häftad)

Den värdefulla praktiken - Yrkesetik i pedagogers vardag

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-10-17
304
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken vill synliggöra och bidra till förståelsen av den moraliska dimensionen i verksamheten, främst i förskola och grundskola. Boken vill också visa på hur läraruppdraget kan tolkas och förstås utifrån de styrdokument som gäller och med hjälp av etiska begrepp och modeller, knutna till det område som ofta benämns värdegrunden.

Genom sina handlingar gestaltar läraren varje dag moral - direkt eller indirekt. Därför kan man tala om den värdefulla praktiken i dubbel bemärkelse. Lärare är ständigt "in action" och får ofta fatta snabba beslut utan möjlighet till närmare reflektion. Den pedagogiska verksamheten präglas också av moraliska dilemman. Hur kan lärare hantera sådana situationer på ett ansvarsfullt sätt?

Om författarna
Kennert Orlenius är fil.dr i pedagogik. Han har varit lärare i grundskolan i drygt femton år och arbetat med kompetensutveckling och lärarutbildning lika länge, numera vid Högskolan i Skövde.

Airi Bigsten har arbetat som förskollärare i Falköpings kommun under ca 25 år. Hon är doktorand i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den värdefulla praktiken - Yrkesetik i pedagogers vardag
 2. +
 3. Värdegrunden - finns den?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värdegrunden - finns den? av Kennert Orlenius (häftad).

Köp båda 2 för 656 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den värdefulla praktiken - Yrkesetik i pedagogers vardag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Beskriver mycket man har nytta av när man får uppleva...
  Col, 20 december 2013

  Beskriver mycket man har nytta av när man får uppleva vara med om på sin praktik. Mycket bra innan man går ut på sin egne praktik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Värdegrunden - finns den?

  Kennert Orlenius

  Boken vill bidra till att synliggöra den komplexa pedagogiska verkligheten och ger begrepp och teorier som hjälp i värdegrundsarbetet, i syfte att stödja barns och ungdomars moraliska kompetensutveckling. Kan det överhuvudtaget i vår postmoderna t...