Barn och nätverk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2003-11-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Eva Haskå
Medarbetare
Ogden, Terje (medf.)
Dimensioner
227 x 155 x 16 mm
Vikt
430 g
SAB
Vlbda,Ohfb
ISBN
9789147050703
Barn och nätverk (häftad)

Barn och nätverk

ekologiskt perspektiv på barns utveckling och nätverksterapeutiska metoder i behandlingsarbete med barn

(2 röster)
Häftad Svenska, 2003-11-01
346
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Barn och nätverk presenterar ett socialekologiskt perspektiv på barns utveckling. Författarna bidrar till en fördjupad och vidgad förståelse genom att rikta sökarljuset mot hur familj, skola, vänner och grannar påverkar barns hälsa och sociala funktion.

Läs mer
Vad är det som gör att några barn mot alla odds klarar sig bra genom en svår uppväxt? Hur präglar social klasstillhörighet, kultur och religiös anknytning det sociala nätverket? Och hur kan professionella behandlare samarbeta med det privata nätverket? Alla dessa frågor och fler behandlar boken som vänder sig till alla som i sitt arbete kommer i kontakt med utsatta barn: speciallärare, lärare, familjerådgivare, socialsekreterare, sjuksköterskor och psykologer. Denna andra upplaga är kraftigt omarbetad.

Om författarna
Johan Klefbeck är psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Terje Ogden är pedagog och arbetar vid Norskt centrum för studier av problembeteende och innovativ praktik vid universitetet i Oslo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barn och nätverk
 2. +
 3. Det biografiska perspektivet : människosyn och behandlingsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det biografiska perspektivet : människosyn och ... av Håkan Svenbro (häftad).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Ledarskap i klassen

  Terje Ogden

  Färdigheter i ledarskap är den viktigaste förutsättningen för att lärare ska lyckas i sitt arbete. Undervisning och ledning är kärnan i läraryrket och målet är att skapa en god lärmiljö där eleverna kan utveckla sina kunskaper och sociala förmågor...

 • Adolescent Mental Health

  Terje Ogden, Kristine Amlund Hagen

  Adolescence is a period characterized by both increased susceptibility to risks and new-found strength to withstand them. Whilst most young people are well equipped to manage the changes associated with growing up, other maladjusted and marginaliz...