Kritisk utredningsmetodik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2003-07-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 150 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Ohf:dd
ISBN
9789147051717
Kritisk utredningsmetodik (häftad)

Kritisk utredningsmetodik

begrepp, principer och felkällor

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2003-07-01

Slutsåld

Denna bok är en omarbetning, utveckling och utvidgning av den första upplagan. Här ges bl.a. större utrymme åt utredande samtal med barn samt åt källkritik och tankefel. I boken presenteras begrepp, principer och felkällor som bör beaktas för att utredningsarbete skall bli sakligt och konstruktivt så att barn kommer till tals och deras intressen främjas. Boken utgår från kognitiv psykologi, logik och källrkitik. Den är unik i sitt slag och bör vara viktig för alla som gör, hanterar eller kritiskt granskar utredningar kring barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kritisk utredningsmetodik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Komplett handledning...
  B Magnusson, 16 oktober 2019

  Det här är en riktig höjdare. Alla aspekter på en utredning behandlas! Och vad om kategoriserar en bra och en mindre bra utredning. Eller rent av en dålig - kallas i boken ett kollage av information!

  Fällor som ska undvikas behandlas omsorgsfullt!

  Stämmer väl med min egna 40 åriga erfarenhet!

  Köpte den för att ha en vetenskaplig bok att hänvisa/referera till när en jurist söker beskriva en utredning som något annat - som ett tvistemål. Författaren är ju vetenskapar... Läs hela recensionen

 2. Källkritik för alla
  D. Brännström, 6 april 2019

  Beskriver på ett utomordentligt lättfattat sätt kärnan i hur utredningar ska granskas. Lär ut grunden för att ge läsaren egna verktyg till att granska med kritiska ögon. En fantastisk läromästare i ämnet.

 3. Att tänka kritiskt
  Jan Eriksson, 25 februari 2017

  Bo Edvardsson var lärare i utredningsmetodik, eller kritiskt tänkande som han kallade kursen, under min socionomutbildning i Örebro. När jag nu i dagarna arbetat i 20 år inom socialtjänsten är det denna bok, Kritisk utredningsmetodik, som jag fortfarande ständigt återvänder till. Vad det handlar om är ett sätt att tänka som alltid tilltalat mig. Att inte vara för säker. Att vända på resonemang. Jag tänker ofta på deckarförfattarinnan Agatha Christie när jag läser Edvardsson. Hur hon kunde rik... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bo Edvardsson