Att skriva sig till läsning - IKT i förskola och skola (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att skriva sig till läsning
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Eabf.021 ,Eabx.021
ISBN
9789147052363
Att skriva sig till läsning - IKT i förskola och skola (häftad)

Att skriva sig till läsning - IKT i förskola och skola

IKT i förskoleklass och skola

Häftad Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

I denna bok presenterar Arne Trageton en ny syn på den första läs- och skrivinlärningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas tätare samman med datorn som ett centralt verktyg. Boken bygger på ett treårigt forskningsprojekt där elever i 14 klasser från fyra nordiska länder deltagit. Med många konkreta exempel på barnens arbeten beskriver författaren sina tankar om hur datorn kan ersätta pennan och om hur den långa traditionen av läs- och skrivinlärning istället kan vändas till skriv- och läslärande.

Läs mer
40 års forskning visar att för 4-7-åringar är skrivning lättare än läsning och datorn gör skriv- och läsprocesserna enklare. I enlighet med internationell forskning visade det sig att datorklasserna skrev bättre och längre texter än klasserna som skrev för hand. Många lärare, inte minst i Sverige, har sedan den första upplagan kom praktiserat och vidareutvecklat ASL. Denna reviderade upplaga tar sin utgångspunkt i LGR11. Nya kapitel om förskolan och klass 3-6 utvidgar fältet och den senaste skriv- och läsforskningen är inarbetad i teorikapitlen. www.arnetrageton.no förstärker boken med videoinspelningar, textsamlingar och artiklar.
Boken är främst riktad mot lärarstuderande och praktiserande lärare men även föräldrar, skolledare, och skolpolitiker kan ha glädje av den.

Om författarna
Arne Trageton har varit forskare och pedagog i 33 år vid högskolan Stord/Haugesund i Norge.
Översättare: Björn Nilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Trageton

  • Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola

    Arne Trageton

    I denna bok presenterar Arne Trageton en ny syn på den första läs- och skrivinlärningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas tätare samman med datorn som ett centralt verktyg. Boken bygger på ett treårigt forskningsprojekt där elever i 14 klasse...

Övrig information

I sin bok Att skriva sig till läsning presenterar Arne Trageton en ny syn på den första läs- och skrivinlärningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas tätare samman med datorn som centralt verktyg. Boken bygger på ett treårigt forskningsprojekt där elever i 14 klasser från fyra nordiska länder deltagit. Med många konkreta exempel på barnens arbeten beskriver Arne Trageton sina banbrytande idéer.

Denna svenska utgåva av boken är delvis omarbetad och anpassad till en svensk målgrupp.

Arne Trageton är forskare och pedagog vid högskolan Stord/Haugesund i Norge. Hans tankar om att datorn kan ersätta pennan vid läs- och skrivinlärning har genererat många artiklar i norsk press.

Boken är främst riktad mot lärarstuderande och praktiserande lärare men även föräldrar och andra anhöriga kan ha glädje av den.