Stress : individen, samhället, organisationen, molekylerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stress
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Liber AB
Medarbetare
Ekman, Rolf (red.), Arnetz, Ulf (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
246 x 177 x 25 mm
Vikt
880 g
SAB
Vebl,Doka
ISBN
9789147052585
Stress : individen, samhället, organisationen, molekylerna (inbunden)

Stress : individen, samhället, organisationen, molekylerna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-11-01

Slutsåld

Kronisk stress är enligt WHO en av 2000-talets största utmaningar. I allt fler länder växer problemen med miljö- och livsstilsrelaterade sjukdomar som typ 2-diabetes, högt blodtryck, stroke, depression, cancer och demens. Men vilka stressreaktioner och mekanismer i hjärnan och kroppens organ är det som får dessa konsekvenser? Varför händer detta just nu och hur kan det motverkas?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stress : individen, samhället, organisationen, molekylerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra.
    Carro, 16 april 2014

    Mycket bra bok. Informativ, ger massor. Intressant men kanske lite för vetenskaplig i sitt sätt. Den beskriver på ett medicinskt sätt och det kan kännas lite ointressant när det handlar om stress. Där fallbeskrivningar hade kunnat ge en extra glöd bland all medicinsk information som lätt försvinner i mängden bland all annan fakta som bara passerar ut och in i hjärnan.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Stress : individen, samhället, organisati...

Övrig information

Kronisk stress är enligt WHO en av 2000-talets största utmaningar. I allt fler länder växer problemen med miljö- och livsstilsrelaterade sjukdomar som typ 2-diaetes, högt blodtryck, stroke, depression, cancer och demens. Men vilka stressreaktioner och mekanismer i hjärnan och kroppens organ är det som får dessa konsekvenser? Varför händer detta just nu och hur kan det motverkas?
Med tvärvetenskaplig öppenhet belyser boken dessa frågor utifrån många olika infallsvinklar -
Idéhistoria, biokemi, fysiologi, psykologi, neurobiologi, endokrinologi, immunologi, psykiatri, missbruk, socialmedicin, katastrofmedicin och laboratoriemedicin, liksom samhällets och arbetslivets inverkan på människors hälsa.
Författarna är internationellt ledande stressforskare och boken riktar sig till en bredare läsekrets av yrkesverksamma och studerande som har engagemang för och uppgiften att skapa hälsosamma livsvillkor för människor på arbetsplatserna och i samhället i stort.