Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 170 x 31 mm
Vikt
1140 g
ISBN
9789147052875
Handbok i rättspsykologi (inbunden)

Handbok i rättspsykologi

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2008-07-01
572
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna grundbok i rättspsykologi ger en heltäckande bild av var den vetenskapligt baserade rättspsykologiska forskningen står idag. Boken täcker även områdets många delteman, t.ex. vittnespsykologi, förhörsmetodik, gärningsmannaprofilering, bevisvärdering och viktimologi.

En viktig del är också att ge kunskaper om de grundläggande psykologiska teorier och principer som rättspsykologin vilar på, som bland annat kognitiv psykologi, utvecklingspsykologi, socialpsykologi och psykopatologi.

Boken täcker hela rättskedjans kronologi från psykologiska aspekter på brottsutredning och spaning till den utredning och behandling som sker inom rättspsykiatrin och kriminalvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i rättspsykologi
  2. +
  3. Människan, brottet, följderna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människan, brottet, följderna av Thomas Ekbom, Per Björkgren, Lovisa Nygren, Bente Resberg (häftad).

Köp båda 2 för 1053 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Handbok i rättspsykologi

Övrig information

Boken är skriven under huvudredaktion av Sven Å. Christianson, professor i psykologi vid Stockholms universitet och Pär Anders Granhag, professor i psykologi vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.