Psykodynamisk organisationspsykologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Håkan Järvå
Originalspråk
Danska
Medarbetare
Heinskou, Torben (red.), Visholm, Steen (red.)
Dimensioner
240 x 167 x 22 mm
Vikt
660 g
SAB
Dokaa,Oaba
ISBN
9789147052998
Psykodynamisk organisationspsykologi (häftad)

Psykodynamisk organisationspsykologi

omedvetna processer på arbetet

Häftad Svenska, 2006-01-01
485
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok beskrivs hur omedvetna psykologiska och gruppdynamiska processer verkar inom organisationer. Bokens teoretiska grundvalar återfinns i Tavistocktraditionen, men med utgångspunkt från ett skandinaviskt perspektiv.I denna bok beskrivs hur omedvetna psykologiska och gruppdynamiska processer verkar inom organisationer. Bokens teoretiska grundvalar återfinns i Tavistocktraditionen, men med utgångspunkt från ett skandinaviskt perspektiv.

Läs mer
För studenter i psykologi och yrkesverksamma psykologer tydliggör boken hur psykodynamiska modeller kan tillämpas i organisatoriska sammanhang. Boken berör bl.a. områden som personalträning i reflektionsgrupper, och har också ett aktuellt genusperspektiv i diskussionerna kring rollteori. Boken kan också ge vägledning för chefer och konsulter med intresse för att belysa psykodynamiska processer mellan individ, grupp och organisation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykodynamisk organisationspsykologi
  2. +
  3. Fallkonsultation som psykologisk metod i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallkonsultation som psykologisk metod i försko... av Gunilla Guvå (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Family Psychodynamics in Organizational Contexts

    Steen Visholm

    This fascinating book shows how an understanding of the psychodynamics of the extended family, from parental relations to sibling rivalries, can provide insight into many of the key issues faced by organizations today. Covering topics such as chan...

Övrig information

Bokens teoretiska grundvalar är dels Tavistockinstitutets integrering av psykoanalysen och den öppna systemteorin, dels gruppanalysen och den systemiska traditionen.

Psykodynamisk organisationspsykologi är skriven för chefer, mellanchefer, konsulter och andra nyckelpersoner i verksamheter med intresse för att belysa psykodynamiska processer mellan individ, grupp och organisation. Boken vänder sig såväl till personer inom den privata som inom den offentliga sektorn. Den är också lämplig som kursbok i arbets- och organisationspsykologi.

Bokens författare är psykologer, läkare eller beteendevetare, vilka alla arbetar med organisatoriska problem - som chefer, konsulter och lärare i organisationspsykologi.