Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
O:dd
ISBN
9789147053117
Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning (häftad)

Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2005-12-01
316
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur kan jag bli en bättre lärare? Ett sätt kan vara att observera sin egen yrkesutövning och utvecklas till en bättre pedagog. På ett konkret och direkt sätt, med hjälp av många exempel, ger boken en grundlig introduktion till effektiva redskap.

Läs mer
Bjørndals bok introducerar observation som metod och bland annat beskrivs användning av loggbok, intervju och enkät. Val av metod diskuteras, liksom analys av insamlad information samt hur du med detta som grund på ett konstruktivt sätt kan utveckla det pedagogiska arbetet. Ett kapitel tar upp observation med hjälp av ljud- och videoinspelningar. Etiska överväganden i samband med observationer är ytterligare ett tema som berörs. Varje kapitel avslutas med uppgifter och tillämpningar.

Om författarna
Cato R. P. Bjørndal är verksam vid Tromsø universitet i Norge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning
 2. +
 3. Utvärdera din undervisning : värdera och förstå statistik och evidens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvärdera din undervisning : värdera och förstå... av Carsten Elbro, Mads Poulsen (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. praktisk
  Frida , 14 november 2017

  Denna bok är praktisk och väldigt användbar i arbetet med observationer. Den är lättläst även om den är vetenskaplig. Har använt den i mitt c-arbete på lärarprogrammet.

 2. Det värderande ögat ingick i en obligatorisk kurs på...
  Moshe Peretz (Malmö), 23 juni 2013

  Det värderande ögat ingick i en obligatorisk kurs på min lärarutbildning. Tanken var att den skulle fungera som en del av litteraturen inför vår praktik.

  Dock är det en bok som fått bidra till såväl min b-uppsats, som mitt examensarbete, som till två extrakurser som jag läst efter att jag tog min examen, även lånat ut den till vänner som använt den i metoddelen på sina uppsatser.

  En liten kort bok som har många idéer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cato R P Bjørndal

 • Konstruktiva stödsamtal

  Cato R P Bjørndal

  Den här boken tar ett helhetsgrepp på ämnet samtalsstöd utifrån en forskningsbaserad grund. Cato R.P. Bjørndal ger insikt, med betoning på konstruktivistiska lärandeperspektiv, på sitt unika och mycket uppskattade sätt. Läs mer Både utbildningsväs...

Bloggat om Det värderande ögat : observation, utvärd...

Övrig information

Boken ger en grundlig introduktion till observation som metod och beskriver bland annat användning av loggbok, intervju och enkät. Syftet är att ge lärarstudenter, lärare och handledare en introduktion till observation och utvärdering som redskap för att utveckla den egna pedagogiska professionaliteten.