Näringslära för högskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Näringslära för högskolan
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
5. uppl.
Förlag
Liber
Medarbetare
Abrahamsson, Lillemor (red.), Andersson, Agneta (red.), Nilsson, Gerd (red.), Becker, Wulf (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
960 g
SAB
Vcbb
ISBN
9789147053551

Näringslära för högskolan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Detta är den femte upplagan av ett svenskt heltäckande standardverk. Näringslära för högskolan tar upp näringsämnen, digestion och metabolism, sambandet mellan kost och hälsa samt matvanor och näringsbehov för olika åldrar.Priset gäller för varje separat artikel i serien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näringslära för högskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken innehåller bra information och fakta om olika...
  Helen Westblom Jonson, 11 april 2013

  Boken innehåller bra information och fakta om olika näringsämnen. Den innehåller också information om kostvanor och kost för olika grupper. Det finns många bra illustrationer som på ett överskådligt sätt tydliggör fakta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Fysisk aktivitet för unga med Downs syndrom

  Gerth Hedov, Ann-Christin Sollerhed, Sofie Andersson, Mikaela Bicevski, Agneta Andersson

  Barn och ungdomar med Downs syndrom har ofta en lägremuskelstyrka, motorisk förmåga och kondition än andra unga utan funktionsnedsättning. De har också överviktsproblem som kan leda till en ökad risk för hälsoproblem som hjärt-kärlsjukdomar och di...

 • Papper, pengar och patienter : primärvården i administrationssamhället

  Anders Ivarsson Westerberg, Agneta Andersson, Eva Anskär, Daniel Castillo, Magnus Falk

  Hälso- och sjukvården i Sverige är en del av administrationssamhället. Det innebär att alltmer tid används till att göra det vi kallar administrativt arbete, som att redovisa, rapportera, kommunicera, mäta, granska och föra statistik. Personalen i...

Övrig information

I den nya upplagan har samtliga kapitel uppdaterats, omfånget har utökats, och bilder och layout förnyats. Ett nytt kapitel tar upp bioaktiva substanser, och ett annat idrottsrelaterade kostfrågor.

Näringslära är på flera sätt ett aktuellt och intressant ämne som berör alla, eftersom det handlar om mat och hälsa. Det är ett brett kunskapsområde och förändras genom aktuell forskning, och det berör samhällsorganisationer såväl som politiska beslut. För att få full förståelse för alla kapitel krävs att läsaren har grundläggande kunskaper inom biokemi.