Organisationsbeteende i nytt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2002-05-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Liber
Översättare
Kristina Ståhl Stjernberg
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Carter, Pippa (medf.)
Dimensioner
225 x 214 x 20 mm
Vikt
850 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789147063666
Organisationsbeteende i nytt perspektiv (häftad)

Organisationsbeteende i nytt perspektiv

Häftad, Svenska, 2002-05-01

Slutsåld

I Organisationsbeteende i nytt perspektiv har författarna övergivit traditionella angreppssätt på studiet av organisationsbeteende. Organisationsbeteendet tycks ha fastnat i någon slags "utvecklingsfälla". Inom andra områden, där man studerar beteende, har nytänkandet vad gäller kunskap om mänskligt liv, individuellt såväl som socialt ägt rum på den europeiska scenen under andra halvan av 1900-talet. Detta europeiska nytänkande har till stor del ignorerats i det traditionella ämnet organisationsbeteende, trots att det erbjuder ett helt nytt sätt att förstå vad människor gör i organisationer.

Organisationsbeteende i nytt perspektiv presenterar en ram för organisationsbeteende baserad på nytänkande. Den utforskar den samtida samhällsteorin för att erbjuda en annorlunda, bättre förståelse för hur och varför människor uppträder i organisationer och förståelse för den påverkan organisationer har på människors beteende.

Boken inleds med en diskussion av begreppen semiotik och symbolism. Dessa ger en grundläggande startpunkt för förståelsen av den enormt stora variationen av mänskligt beteende.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Organisationsbeteende i nytt perspektiv