Projektkalkylen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Projektkalkylen
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Eliasson, Bengt (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Qbcc
ISBN
9789147064571

Projektkalkylen

praktisk handbok i projektekonomi

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-01-01
525
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När du har läst Produktkalkylen ska du själv kunna upprätta en sådan, utföra beräkningar, uppskatta lönsamheten, analysera riskerna och använda kalkylen som ett styrmedel. Det är en grundlig men ändå lättförståelig bok om projektekonomi, som förklarar begrepp, samband och ingående delar i en projektkalkyl. Bokens teoretiska modell bryts ner i praktiska tillämpningar. Boken innehåller bl.a. kalkylens roll, kalkylmodeller, projektkalkyler, prissättning, cost management, investeringskalkylering, finansiering samt budgetering

Om författarna

Författarna arbetar som konsulter och utbildare med bl.a. företagsutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Projektkalkylen
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 774 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Projektkalkylen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. omdöme
  Kommunal projektledare, 19 februari 2015

  Efter att ha projektlett i över 6 år är boken lite för enkel men ger några aha-upplevelser ändå. Skulle vilja rekommendera den som stöd för de som precis blivit projektledare eller har jobbat ett par år.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Marknadsplanen : praktisk handledning för marknadsplanerare

  Bengt Eliasson, Leif Andberg

  Marknadsplanen är en praktisk handledning för hur man steg för steg arbetar fram en marknadsplan. Under många år har den även varit populär kurslitteratur. Boken beskriver vilka olika delar en marknadsplan består av och hur information samlas in o...

 • High-Power Laser-Plasma Interaction

  C S Liu, V K Tripathi, Bengt Eliasson

  The field of high-power laser-plasma interaction has grown in the last few decades, with applications ranging from laser-driven fusion and laser acceleration of charged particles to laser ablation of materials. This comprehensive text covers funda...

Övrig information

Projektkalkylen praktisk handbok i projektekonomi, är skriven för dig som arbetar i projekt och letar efter en verklighetsnära och lättförståelig handbok. Här får du veta hur du upprättar en projektkalkyl, utför beräkningar, uppskattar lönsamheten, analyserar riskerna och använder kalkylen som ett verktyg i styrningen av projektet. Boken fungerar även utmärkt som referens och checklista, om du känner att du behärskar vissa moment men vill fördjupa dig i andra.

Boken bygger på en enkel och pedagogisk metod för projektkalkylering, och har en praktisk del och en teoretisk del. Den praktiska delen är en handbok och innefattar Projektkalkyltrappan, en metod som steg för steg beskriver den rätta ordningsföljden i kalkyleringsarbetet från att en kalkyl upprättas tills det att ett projekt är genomfört. Författarna ger många tips, exempel på vanliga fel och inte minst praktiska mallar för varje steg som förenklar ditt arbete. Den teoretiska delen innehåller avsnitt som är väsentliga i projektkalkyleringsarbetet och bygger på välkänd företagsekonomi. Teoristödet gör bokens innehåll lättillgängligt även för läsare utan grundläggande kunskaper inom ekonomi.

Projektkalkylen praktisk handbok i projektekonomi är en unik bok i sitt slag genom att kombinera projektstyrning och kalkylering. Den vänder sig till chefer, projektledare, personer ansvariga för projektets ekonomi samt övriga projektdeltagare som bättre vill förstå de ekonomiska förutsättningarna.