Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2002-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber AB
Medarbetare
Edman, Rolf, 1948-
Dimensioner
217 x 154 x 13 mm
Vikt
325 g
SAB
Qia,Qbl
ISBN
9789147064854
Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap (kartonnage)

Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2002-07-01
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kunskapstjänster är ofta både svåra att beskriva och ta betalt för. Ofta handlar det om mer "mjuka" kunskaper där kunskapssäljaren i samarbete med kunden bidrar med idéer, expertkunnande eller goda råd. Hur kan man sälja in denna slags kunskap utan att samtidigt bjuda bort den? Hur kan den paketeras så att kunden vill köpa den? Hur sätter man pris på den och hur motiverar man sedan priset? Och inte minst, hur gör man allt detta på ett bra sätt?

Detta är några av de frågor som Att sälja och ta betalt för kunskap tar upp. Det är en bok med många praktiska råd, mer av Tänk så här och Gör så här än teori och hypotetiska resonemang. Boken vänder sig till alla som säljer kunskapstjänster i en eller annan form: egna konsulter och medarbetare på konsultföretag, men även chefer och medarbetare på andra företag där fysiska produkter och tjänster säljs tillsammans eller där kunskapstjänster kompletterar produkten.

Britt-Marie Ahrnell är från början journalist, men verkar sedan 1988 som författare och konsult. Hon har skrivit flera böcker, bl a Kunskapsföretagets marknadsföring. Rolf Edman är ekonom i botten och har haft ett flertal ledande befattningar inom bl a databranschen. Han är konsult sedan 1993 och en av landets experter på Key Account Management.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap
  2. +
  3. Ta betalt! : hur pris påverkar allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ta betalt! : hur pris påverkar allt av Andreas Jonason, Felix Mörée, Hermann Simon (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Som VD i ett kunskapsföretag behövs då och då lite...
    Oskar G, 12 maj 2013

    Som VD i ett kunskapsföretag behövs då och då lite teoretiskt stöd i säljprocessen. Den här boken är definitivt ett sådant stöd! Tät, men inte svårläst. Överskådlig, men inte ytlig. Köp och läs!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Att Sälja Och Ta Betalt För Kunskap