Arbetssätt och lärande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arbetssätt och lärande
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Illustrationer
foto
Dimensioner
155 x 240 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ead,Eaac,Doeaa
ISBN
9789147071173
Arbetssätt och lärande (häftad)

Arbetssätt och lärande

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2005-11-01

Slutsåld

Hur kan man förbättra sitt lärande? Hur påverkas vi av grupptryck och ledarskap? Vilka olika arbetssätt finns det? Arbetssätt och lärande tar upp dessa frågor och mycket mer. Texten varvar baskunskaper med aktuell forskning. Dessutom finns det praktiska övningsuppgifter.

Läs mer
Arbetssätt och lärande inleds med hur läroprocessen fungerar. Vad finns det för möjligheter och hinder för lärandet med tanke på vad som sker inom oss? Hur påverkas vårt lärande av omgivningen? Några av begreppen som tas upp i detta sammanhang är grupptryck, ledarskap, IQ och EQ.
Texten fortsätter med hur det går till att arbeta och lära tillsammans med andra. Några av frågorna som ställs är: Går det att lära sig social kompetens? Hur utvecklar man en demokratisk arbetsgrupp?
De sista kapitlen tar upp de krav som kunskapssamhället ställer på arbetsformer och lärande. Vilka är framtidens arbetsformer? Här beskrivs bland annat PBL, projektarbete, samarbetsinlärning samt vikten av utbildningsplanering, målsättning och utvärdering.
Innehåll:
- Vad är lärande?
- Ditt eget lärande
- Kunskap och kompetens
- Målinriktat lärande
- Lärande i grupp
- Att lära och arbeta tillsammans - att utveckla ett demokratiskt arbetssätt
- Nya arbetssätt - några exempel
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Matts Dahlqwist är gymnasielärare, lärarutbildare och lärarfortbildare i psykologi, pedagogik och samhällsorienterade ämnen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arbetssätt och lärande

Övrig information

Arbetssätt och lärande ställer huvudfrågorna: Hur kan man förbättra sitt lärande? Hur påverkas vi av grupptryck och ledarskap? Vilka olika arbetssätt finns det?

Boken inleds med hur läroprocessen fungerar. Vad finns det för hinder och möjligheter för lärandet med tanke på vad som sker inom oss? Hur påverkas vårt lärande av omgivningen? Bland annat behandlas grupptryck, ledarskap, IQ och EQ.

Texten fortsätter med hur det går till att arbeta och lära tillsammans med andra. Går det att lära sig social kompetens? Hur utvecklar man en demokratisk arbetsgrupp?

De sista kapitlen tar upp de krav som kunskapssamhället ställer på arbetsformer och lärande. Vilka är framtidens arbetsformer? Här beskrivs bl.a. PBL, projektarbete, samarbetsinlärning samt vikten av utbildningsplanering, målsättning och utvärdering.

Arbetssätt och lärande varvar baskunskaper med aktuell forskning. Dessutom finns det praktiska övningsuppgifter. Varje kapitel svarar mot ett av huvudmålen i kursplanen.