Internationella relationer Fakta och Övningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Internationella relationer
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2003-10-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Ekengren, Ann-Marie (medf.), Lilja, Christina (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
227 x 175 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Ob,K.5
ISBN
9789147072965
Internationella relationer Fakta och Övningar (häftad)

Internationella relationer Fakta och Övningar

perspektiv på konflikt och samarbete i världspolitiken; analyser, teorier & övningar

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2003-10-01
481
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Varför blir det krig? Vad innebär globaliseringen för relationen mellan världens fattiga och rika länder? På vad sätt har terrordåd och krig förändrat villkoren i den internationella politiken? Vilken betydelser kommer principen om Responsibility to Protect (R2P) att få för den internationella politiken? Varför uppstod det ett inbördeskrig i Syrien? Det är denna typ av frågor som behandlas i Internationella relationer. Boken ger kunskap om och förståelse för förutsättningarna för samarbete och konflikt i det internationella systemet.
I den tredje upplagan har författarna gjort en större översyn av de enskilda avsnitten och händelseutvecklingen har förts fram till och med 2014.

Läs mer
Internationella relationer ger kunskap om och förståelse för förutsättningarna för samarbete och konflikt i det internationella systemet. Dessutom får läsaren verktyg för att på ett mer övergripande sätt kunna tolka och förstå internationella relationer. Författarna lägger stor tonvikt presentera tre av de mest centrala teorierna om internationella relationerna: liberalismen, realismen och konstruktivismen. I boken presenteras dessa teorier genom att de på ett tydligt sätt tillämpas på ett flertal konflikter eller händelser.
Boken är främst avsedd för kursen Internationella relationer på gymnasiet och vuxenutbildningen. Den kan även användas i andra grundkurser, till exempel inom studieförbund och folkhögskolor, men också läsas av alla som är intresserade av händelseutvecklingen i världen.

Om författarna
Författare är professor Ulf Bjereld, fil dr Ann-Marie Ekengren på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet samt Christina Lilja, gymnasielärare på Huddingegymnasiet i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationella relationer Fakta och Övningar
  2. +
  3. Skurkstater  den starkares rätt i världspolitiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skurkstater den starkares rätt i världspolitiken av Noam Chomsky (pocket).

Köp båda 2 för 518

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Internationella relationer Fakta och Övni...