Ny som chef (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Liber
Översättare
Bo Kärnekull
Originalspråk
Danska
Medarbetare
Eberhard, Martin
Illustratör/Fotograf
Helena Halvarsson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
217 x 150 x 22 mm
Vikt
470 g
SAB
Qbab,Dokaa
ISBN
9789147073344
Ny som chef (inbunden)

Ny som chef

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-02-01
402
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En klokbok för nya eller blivande chefer, som på ett rakt sätt ger möjliga lösningar på många av de problem som en chef möter i sitt dagliga arbete.

Praktiskt ledarskap i vardagen är ett hantverk som är både enkelt och mycket komplicerat. Det är en skön blandning av detaljer och stora linjer som det kan vara svårt att få rätsida på. Med denna bok vill författarna hjälpa nya eller blivande chefer att komma igång. Den kan läsas som en praktisk introduktion till det nya livet som chef och som en inspiration till ytterligare fördjupning i de teman som varje chef känner är mest angelägna. Boken vänder sig även till chefer som går in i en ny ledarroll.

Ny Som Chef har tidigare getts ut i Danmark, där den blivit mycket uppskattad. Boken bygger dels på författarnas egna upplevelser och tankar om chefskap, dels på intervjuer med tjugo nya chefer från olika privata och offentliga verksamheter. Chefernas reflexioner och erfarenheter framgår av de många citat som ingår i boken.

Bokens utgångspunkt är att det oberoende av verksamhet finns en gemensam kärna av mycket praktiskt betonade arbetsuppgifter och utmaningar för alla chefer. Den vill väcka igenkännandets glädje hos nya chefer, ge upplevelsen av att inte vara ensam med nybörjarproblemen samt inspiration och stöd vid de många överväganden som en chef har att göra. Först och främst är dock boken ett praktiskt hjälpverktyg i en ny chefs jäktade vardag, med många kloka råd.

Karl-Johan Vibits har många års erfarenhet från finanssektorn och konsultbranschen. Som konsult i snart 20 år har han arbetat med utveckling av chefer, såväl nya som erfarna, såväl i privat som i offentlig verksamhet, under de senaste 13 åren som ägare och chef för konsultfirman Vibits Ledelse.

Martin Eberhard har under 10 år arbetat som rådgivare i konsultbolaget PLS RAMBØLL Management, där han sedan några år tillbaka har fått många praktiska erfarenheter som ny chef.

"Snusförnuft, goda råd och checklistor"

Berlingske Tidende

"En inspirerande bok!"

Civiløkonomerne

"Ett utmärkt val för den läsare som är ute efter kloka råd om hur bäst navigera i chef-farvattnet"

Lederne
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ny som chef
 2. +
 3. Att vara chef och ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vara chef och ledare av Britt-Marie Mossboda, Mikael Peterson, Inga Rönnholm (inbunden).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ny som chef. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok att ta till sig och återvända till
  Dennis, 2 december 2015

  Boken rymmer många olika perspektiv på chefsrollen. Den känns skriven med ett ärligt och autentiskt uppsåt; jag får känslan av att författarna verkligen vill hjälpa oss runt skär och grund. Jag gillar verkligen ansatsen, tonen och innehållet. Denna bok kan du bygga upp en utbildning på.

 2. Hittade den här boken ca 6 månader efter att jag...
  Pia , 29 april 2013

  Hittade den här boken ca 6 månader efter att jag börjat mitt första chefsuppdrag - önskar att jag läst den före. Nu är den inte lika aktuell längre men jag går fortfarande tillbaka ibland.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ny som chef