Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introduktion till emotionssociologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Starrin, Bengt (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 165 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Oaa,Dodf
ISBN
9789147074334
Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introduktion till emotionssociologi (häftad)

Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introduktion till emotionssociologi

Häftad Svenska, 2004-09-01
372
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Från att tidigare ha haft sin hemvist i vardagslivet och intimsfären har känslor kommit att få allt större betydelse även i det offentliga livet. "Kunskapssamhället" är på väg mot "känslosamhället".

Å ena sidan ställs krav på att vi som människor ska kunna behärska och tygla våra känslor. Vi förväntas att hålla tillbaka s.k. negativa känslor som ilska, rädsla, skam och skuld. Å andra sidan professionaliseras känslolivet i alla möjliga former. Inom vissa yrken förväntas man visa upp känslor som "säljer" - även om de är konstlade. Bokens syfte är att lyfta fram den emotionssociologiska forskningen.

Om författarna
Lars Dahlgren är professor i medicinsk sociologi vid Umeå universitet. Bengt Starrin är professor i socialt arbete vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introduktion till emotionssociologi
  2. +
  3. Samspel för lärande : didaktiskt redskap för professionella lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samspel för lärande : didaktiskt redskap för pr... av Monica H Sträng (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Efter att under några decennier har varit ett eftersatt område har intresset för emotioner inom sociologin ökat sedan 90-talet. Inom områden som t.ex. organisationsteori, brott och straff, våld, folkhälsa, välfärd, arbetsliv, social mobilisering och sociala rörelser har emotionernas betydelse återupptäckts. Man menar att många former av mänskligt handlande och samspel mellan människor är obegripligt om man betraktar dem utan emotionsglasögon. Flera författare har till exempel pekat på betydelsen av att ta med emotionssociologiska aspekter vid studier av hälsa och sjukdom.