Det fotografiska bildspråket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Det fotografiska bildspråket
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
foto
Dimensioner
215 x 245 x 15 mm
Vikt
680 g
SAB
In
ISBN
9789147074525
Det fotografiska bildspråket (häftad)

Det fotografiska bildspråket

(2 röster)
Häftad Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

I dagens bildsamhälle finns det all anledning att lära sig att förstå och hantera bildens språk. Tidskrifter och dagstidningar består till ca femtio procent av bilder. Film och tv har också en stor plats i vår vardag.

Läs mer
Det fotografiska bildspråket är en plattform för ökad kunskap i bildens historia, visuell grammatik, skapande bild och bildtolkning. Boken vänder sig till studerande i gymnasiekurserna Bild och form och Fotografisk bild, men även till utbildningar inom både fotografi och konstbild som högskolor och folkhögskolor anordnar.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Stefan F Lindberg, reportagefotograf, fotolärare och författare. Stefan har tidigare medverkat i Libers böcker Fotografisk bild och Arbeta med medier. Han har under många år varit ansvarig för fotoutbildningen vid Biskop Arnös folkhögskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det fotografiska bildspråket

Övrig information

Det fotografiska språket löper parallellt med det skrivna ordet och har en stor plats både som informationsredskap och som konstnärligt uttryck. I dagens bildsamhälle finns det all anledning att lära sig att förstå och hantera bildens språk. Tidskrifter och dagstidningar består till ca femtio procent av bilder. Film och tv har också en stor plats i vår vardag.