Det fotografiska bildspråket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Det fotografiska bildspråket
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
foto
Dimensioner
215 x 245 x 15 mm
Vikt
680 g
SAB
In
ISBN
9789147074525

Det fotografiska bildspråket

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

I dagens bildsamhälle finns det all anledning att lära sig att förstå och hantera bildens språk. Tidskrifter och dagstidningar består till ca femtio procent av bilder. Film och tv har också en stor plats i vår vardag.

Läs mer
Det fotografiska bildspråket är en plattform för ökad kunskap i bildens historia, visuell grammatik, skapande bild och bildtolkning. Boken vänder sig till studerande i gymnasiekurserna Bild och form och Fotografisk bild, men även till utbildningar inom både fotografi och konstbild som högskolor och folkhögskolor anordnar.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Stefan F Lindberg, reportagefotograf, fotolärare och författare. Stefan har tidigare medverkat i Libers böcker Fotografisk bild och Arbeta med medier. Han har under många år varit ansvarig för fotoutbildningen vid Biskop Arnös folkhögskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det fotografiska bildspråket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Texten bra och användbar. Bildspråket tråkigt.
    Bildfröken, 2 maj 2021

    Har svårt att presentera bokens bildspråk för unga människor på 20-talet. Passiva halvnakna kvinnor och aktiva män. Hittar faktiskt inte en enda aktiv kvinna i bildmaterialet. Har sett det för många gånger för att det ska vara intressant att ens analysera. Tröttsamt med den manliga blicken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan F Lindberg

Övrig information

Det fotografiska språket löper parallellt med det skrivna ordet och har en stor plats både som informationsredskap och som konstnärligt uttryck. I dagens bildsamhälle finns det all anledning att lära sig att förstå och hantera bildens språk. Tidskrifter och dagstidningar består till ca femtio procent av bilder. Film och tv har också en stor plats i vår vardag.