Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Ann Lagerhammar
Dimensioner
209 x 148 x 12 mm
Vikt
210 g
SAB
Emia,Dgem
ISBN
9789147075096
Etiskt ledarskap - med fokus på skolan (häftad)

Etiskt ledarskap - med fokus på skolan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-09-01
359
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur kan skolledaren utveckla sitt arbete till att gälla mer än de rent tekniska dimensionerna? Utbildningsledarskap medför ett ansvar att erbjuda alla elever en lärandemiljö av god kvalitet. I boken presenteras de tre grundläggande dygderna ansvar, autenticitet och närvaro samt en kreativ modell för det praktiska arbetet.

Läs mer
Författaren levandegör problematiken genom den fiktiva berättelsen om en rektor som kämpar för att på bästa sätt hantera den orimliga och ofta orättvisa press som lärare och elever utsätts för.

Om författarna
Robert J. Starratt undervisar i pedagogik vid Boston College. Han har skrivit flera böcker och artiklar om betydelsen av etik och moral i undervisningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiskt ledarskap - med fokus på skolan
  2. +
  3. Etiska perspektiv på skolledares arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etiska perspektiv på skolledares arbete av Åsa Söderström, Ulf Buskqvist, Håkan Eilard, Mats Ekholm, Anette Forssten Seiser (häftad).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etiskt ledarskap - med fokus på skolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Visionär
    Skolledare, 24 april 2014

    Starratt är en visionär och försöker som sådan locka fram det bästa ur människan. Han analyserar fram vilka brister som finns inom skolverksamhet och hittar vägar att förändra dem. Boken kan plockas fram när helst man känner att systemet är tungrott eller målen omöjliga att uppnå. Med ett etiskt förhållningssätt ser man allt på ett annat vis.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert J Starratt

Övrig information

Hur kan skolledaren utveckla sitt arbete till att gälla mer än de rent tekniska dimensionerna? Robert Starratt, internationellt känd forskare inom etik och utbildning, menar att utbildningsledarskap medför en moralisk plikt att erbjuda alla elever en lärande miljö av god kvalitet

I Etiskt ledarskap - med fokus på skolan presenterar han de tre grundläggande dygderna ansvar, autenticitet och närvaro och erbjuder en kreativ modell för det praktiska arbetet.