Religionssociologi - en introduktion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Harald Nordli
Medarbetare
Repstad, Pål (medf.)
Dimensioner
240 x 160 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
C:oa
ISBN
9789147075621
Religionssociologi - en introduktion (häftad)

Religionssociologi - en introduktion

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-08-01
393
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Håller religionen på att försvagas i vår tid, eller står vi inför en religiös uppblomstring? Vilken roll spelar religionen i etniska och nationella konflikter?

Läs mer
Idag ställs oftare frågor om religionens roll i samhället än för en generation sedan. Är religionen en grundläggande drivkraft, eller missbrukas den av politiska ledare? Är all religion kvinnoförtryckande? Finns det ett religiöst inslag i vår tids fokusering på hälsa och välmående? Den här boken ger en översikt över sociologiska teorier om religion, bl.a. korta framställningar av centrala sociologers analyser av religion, från Karl Marx till Zygmunt Bauman.

Om författarna
Inger Furseth är sociolog och forskare knuten till Stiftelsen Kirkeforskning. Pål Repstad är professor i religionssociologi vid Høgskolen i Agder, Norge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religionssociologi - en introduktion
  2. +
  3. Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den religiösa människan : en introduktion till ... av Antoon Geels, Owe Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 862 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Religionssociologi - en introduktion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra introduktion för att förstå hur komplex religionen...
    Milagros , 26 juli 2013

    Bra introduktion för att förstå hur komplex religionen är idag i vårt samhälle. Några sociologer och andra humanistiska ämne har nonchalerat religionens betydelse och känner att vårt sekulariserad demokrati är säkrad. Demokratin är ett nytt fenomen liksom religionen är gammal och konfliktfylld... bra bok som öppnar synviklar för förståelse.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Religionssociologi - en introduktion

Övrig information

Vilken roll spelar religionen i etniska och nationella konflikter? Är religionen en grundläggande drivkraft, eller missbrukas den av politiska ledare? Är all religion kvinnoförtryckande? Finns det ett religiöst inslag i vår tids fokusering på hälsa och välmående?

Dessa och liknande frågor om religionens roll i samhället ställs oftare i dag än för en generation sedan.

Religionssociologi - en introduktion ger en översikt över sociologiska teorier om religion. Boken innehåller kapitel om bl a de teman som nämnts här ovan. Dessutom ger den korta framställningar av centrala sociologers analyser av religion, från Karl Marx till Zygmunt Bauman. Boken lämpar sig för studerande inom samhällsorienterande ämnen som vill veta mer om religion, för religions- och teologistuderande som vill få kunskap om sociologiska perspektiv.