Organisationsteori för offentlig sektor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Organisationsteori för offentlig sektor
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Anders Ivarsson Westerberg
Originalspråk
Norska
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Qba
ISBN
9789147075966

Organisationsteori för offentlig sektor

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-06-01
519
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sagt om boken
"Offentlig sektor står inför stora utmaningar och omfattande omställningsprocesser. Därför är behovet av en lärobok med empiri från svensk offentlig sektor och med en disciplinär anknytning till statsvetenskap särskilt stort. Till skillnad från svensk statsvetenskap har den norska i mycket hög grad utnyttjat organisationsteori i forskning och undervisning. Hur fruktbart det kan vara illustreras av den här spännande läroboken om offentlig organisation och styrning, skriven av fyra framstående norska statsvetare. Boken har förtjänstfullt anpassats till en svensk läsekrets." Rune Premfors, professor i statsvetenskap, Stockholms universitet och föreståndare för Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor (Score).

Om författarna
Författarna är alla professorer i statsvetenskap vid olika universitet i Norge. Fackgranskning: Anders Ivarsson Westerberg, Södertörn högskola, och Anders Forssell vid Uppsala universitet. Översättning: Anders Ivarsson Westerberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Organisationsteori för offentlig sektor
 2. +
 3. Organisation och organisering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisation och organisering av Ulla Eriksson-Zetterquist, Thomas Kalling, Alexander Styhre (häftad).

Köp båda 2 för 1098 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Organisationsteori för offentlig sektor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite rörig bok att få klar överblick över trots bra...
  Desiree Franker, 1 juni 2013

  Lite rörig bok att få klar överblick över trots bra sammanfattning o en förklarande innehållsförteckning
  Har just börjat läsa boken men uppfattnungen är en ganska bra bok men stilen är tätskriven inte så mycket luft där inte o beskriver kommuners o offentliga resp privata sektorn vad är skilnaden

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Detta är den första läroboken som på allvar för samman de speciella teman och problem som finns i offentliga organisationer med en organisationsteoretisk ansats som kombinerar statsvetenskap och företagsekonomi. Boken introducerar teorier med hjälp av tre olika perspektiv: det instrumentella perspektivet, kulturperspektivet och mytperspektivet, och analyserar därefter intressanta frågeställningar som har särskild bäring på offentliga organisationer.