Mätningar och mått - i marknadsundersökarens värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
243 x 165 x 13 mm
Vikt
440 g
SAB
Qblbm
ISBN
9789147076123
Mätningar och mått - i marknadsundersökarens värld (häftad)

Mätningar och mått - i marknadsundersökarens värld

Häftad Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

"Som man frågar får man svar", brukar man säga, och det understryks i den här boken. Den ger marknadsundersökaren en detaljerad vägledning när han eller hon utformar sina mått - d.v.s. frågor och svarsalternativ. Mätningar och mått visar hur man kan undvika de vanligaste felen vid marknadsundersökningar.

Läs mer
Författaren visar att inte bara frågorna utan även utformningen av svarsalternativen har en benägenhet att påverka resultatet. Boken ger också handledning inför den kvalitetskontroll som undersökaren måste underkasta sig, i termer av reliabilitet och validitet. Boken är rik på verklighetsbaserade exempel.

Om författarna
Magnus Söderlund är t.f. professor och chef för Center of Consumer Marketing (CCM) vid Handelshögskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Söderlund

  • Experiments in marketing

    Magnus Söderlund

    This is a book targeting actors in the field of marketing - academic researchers, practitioners, market analysts, teachers and students - with an interest in how customers are influenced by marketing. The main argument is that the experiment const...

  • Marknadsföring och påverkan på konsumenten

    Magnus Söderlund, Patric Andersson, Hanna Berg, Angelica Blom, Johanna Gummerus

    Att påverka någon annan - det ses ofta som negativt, eller till och med fult. Kanske är det därför som marknadsförare ibland undviker att tala om marknadsföring i termer av aktiviteter som syftar till att påverka konsumenter. Men självklart handla...

Övrig information

"Som man frågar får man svar", brukar man säga, och den här boken understryker att detta ordspråk verkligen gäller. Men den visar även att utformningen av de svarsalternativ som följer efter en fråga har benägenhet att påverka resultatet.

Mätningar och mått ger en mängd tips om hur man kan undvika de vanligaste felen vid marknadsundersökningar och boken är rik på verklighetsbaserade exempel, och den ger även en vägledning för den kvalitetskontroll som undersökaren måste underkasta sig.

Mätningar och mått vänder sig främst till studenter med inriktning mot metodik.