Hovvård (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hovvård
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
266 x 193 x 10 mm
Vikt
480 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789147076505
Hovvård (häftad)

Hovvård

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Dagens arbets- och sporthästar har hovar som utsätts för stora påfrestningar. I hovvård kan man läsa hur viktig hovvården är för hästens välbefinnande och prestationsförmåga.

Boken Hovvård ger många praktiska och värdefulla råd om hur man sköter hästens hovar för att förebygga och bota hälta, liksom andra skador och sjukdomar. Här finns beskrivningar av olika hästskor, hur man verkar och skor hästhovar och hur man med hjälp av olika beslag behandlar felaktiga benställningar och hovsjukdomar.

Boken kan användas i utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Den är en utmärkt hjälp också för hästägare och alla som arbetar i klubbar och föreningar inom hästsportens olika områden.

Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Lars-Erik Magnusson är vet med dr och har lång och gedigen erfarenhet från såväl klinisk verksamhet som forskning. Hans forskning och avhandling handlade om hästens exteriör. Han har bl a arbetat som klinikveterinär vid djursjukhuset i Skara och varit chef för Hovslagarskolan, samt ansvarat för undervisningen i hovvård vid veterinärutbildningen vid SLU.

"Alla i hästbranschen vet hur viktigt det är att hästen har friska hovar och riktiga benställningar. Lars-Erik Magnussons Hovvård är den perfekta boken i ämnet. Med tydlig struktur, lättfattligt språk och många illustrationer fungerar den som både lärobok och uppslagsbok. Jag rekommenderar den varmt till alla som i någon form ägnar sig åt hästar."
(Peter Untersteiner, vd Untersteiner Training AB)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »