Den tydlige ledaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Liber AB
Medarbetare
Segerfeldt, Claes-Henry (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147076666
Den tydlige ledaren (inbunden)

Den tydlige ledaren

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

Tydliga ledare bästa receptet för välmående och lönsamhet.

Är du tydlig? Eller har du som många andra chefer fallit i delegeringsfällan; att överlåta viktiga frågor och beslut till medarbetarna utan tydlig ledning och tydliga ramar? Du satsade på delaktighet och ökat engagemang, men ut kom osäkerhet. Och när luddigheten ökar går både hälsan och resultatet ner.

Mot otydlighet kan bara ställas tydlighet. Framgångsrika ledare är tydliga. De vet att en verksamhet aldrig kan vara en demokrati men att väl arbetssättet måste vara både demokratiskt och kommunikativt. Det handlar inte om att ¤peka med hela handen¤, utan om att styra och coacha på ett engagerande och tydligt sätt.

Vill du bli tydlig? Det tydliga ledarskapet är både hälsosamt och lönsamt. Människor mår och presterar bäst när delaktighet kombineras med en rak och tydlig ledning. I den här boken får du veta hur. I grunden finns en röd tråd, en arbetsmodell som kallas 4K. Det är inte en ny managementmetod utan ett sätt att skapa sammanhang och hanterbarhet. Effektiva verktyg varvas med konkreta tips och exempel. Till sist får du veta hur man gjorde vid Gruvöns pappersbruk där det tydliga ledarskapet stärkte marknadspositionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tydlige ledaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ledarskap när det är som bäst!
    Landsrönningen, 5 januari 2006

    Boken innehåller massor verktyg för att på ett kommunikativt sätt kunna leda sin grupp.
    Behovet av tydliga ledare kommer att bli större och större, och det gäller nog att vara beredd från början.
    Boken "Den tydliga ledaren" är ett av de verktyg som jag verkligen rekommenderar.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den tydlige ledaren

Övrig information

Maria Fiskerud är processledare och kommunikatör med inriktning på förändringsprocesser och ledarskap. Arbetar i dag vid Fortum Distribution och är samtidigt engagerad av Apoteket för att utbilda chefer i tydligt ledarskap. Har en bakgrund vid bl a Ericsson och Gruvöns Bruk/Billerud AB.

C-H Segerfeldt utbildar och inspirerar ledare inom retorik och kommunikation. Har mångårig erfarenhet som journalist men också som bl a chefredaktör för Volvos koncerntidning och informationschef vid Statshälsan/Previa. Har skrivit flera böcker, senast "Ledarskap stavas kommunikation".