Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska etc
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
237 x 167 x 17 mm
Vikt
640 g
SAB
Fc
ISBN
9789147078141

Svenska etc. - Svenska och svenska som andraspråk

kursbok i svenska och svenska som andraspråk

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2006-03-01
441 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Svenska etc. är en lärobok som är skriven för gymnasiets alla sex kurser i svenska och svenska som andraspråk. Det finns övningar till de flesta moment i alla kapitel. På så sätt är Svenska etc. speciell i sitt slag. Varje kapiteltema speglas på flera olika sätt genom texter från olika genrer. Stor omsorg har lagts på att texterna ska passa både i ungdomsgymnasiet och i vuxenutbildningen.

Läs mer
Utmärkande drag
- Texter i alla genrer
- Nivåmarkerade skrivövningar
Du kan välja att använda Svenska etc. som tryckt bok eller som Onlinebok, beroende på hur digitalt du vill arbeta. I Onlineboken finns en talsyntes som stöttar svaga läsare.
Svenska etc. är tack vare sin utformning en perfekt bok att använda under det långsiktiga arbetet inför de nationella proven. Författaren, Annsofie Thörnroth, har under flera år arbetat i referensgruppen för det nationella provet i svenska vid Uppsala Universitet.
Strukturen är tydlig och du kan enkelt söka upp den övning/färdighet du vill eller behöver öva: ord, grammatik, tal, texttyper, argumentation, utredning eller analys. Materialet gör det äntligen möjligt att individualisera undervisningen genom en mängd nivåindelade tal- och skrivuppgifter, tydligt markerade. Även texterna är av olika slag och varierande svårighetsgrad. Skönlitteratur varvas med sakprosa, nutida texter med äldre klassiker, i tematiskt indelade kapitel.
I Lärarhandledningen finns bl.a. mönstertexter på samtliga texttyper som behandlas i huvudboken, med marginalkommentarer om språk/stil, disposition osv. Här hittar du även exempel på hur boken kan användas i samtliga kurser i svenska och svenska som andraspråk på gymnasiet.
Lärar-cd:n innehåller ett rikligt urval av texter och sånger från huvudboken för att ytterligare variera användandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska etc. - Svenska och svenska som andraspråk
  2. +
  3. M 2a

De som köpt den här boken har ofta också köpt M 2a av Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson, Lars Jakobsson, Klas Nilson (häftad).

Köp båda 2 för 787 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska etc. - Svenska och svenska som andraspråk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken Svenska etc. har flera sorter text och bra...

    Boken Svenska etc. har flera sorter text och bra övningar. Finlitteratur, dikter och andra sorter text behandlas. Det är bra att ha övningar med ord satsbyggnad o.s.v. bredvid texterna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Svenska etc. - Svenska och svenska som an...

Övrig information

Titeln Svenska etc. är inte slumpmässigt vald - den här kursboken är faktiskt just "svenska med mera". Boken är utformad med tanke på andraspråksinläraren, men den är också utmärkt för kursdeltagare med svenska som modersmål. Den fungerar bra på ungdomsgymnasiet, men stor omsorg har lagts ner på att allt i boken ska passa också vuxenstuderande.