Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Blueprint
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Brodin, Micke (förf.) / Webster, Christopher (förf.) / Möller, Monica (förf.) / Sunhede Fulk, Ted (förf.) / Hume, Tim (förf.) / Lidén, Anders (förf.) / Nilsson, Kjell (förf.)
Dimensioner
238 x 165 x 18 mm
Vikt
560 g
SAB
Fe
ISBN
9789147081967
Blueprint B Version 2.0 Kursbok (häftad)

Blueprint B Version 2.0 Kursbok

(27 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2008-04-01
536
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Blueprint är vårt läromedel för engelska 5, 6 och 7. Blueprint-serien är uppskattad för sina blå sidor, Writer's Workshop och Speaker's Corner, där eleverna får handfast stöd vid muntlig och skriftlig produktion. Det engelska språket blir elevernas verktyg och de känner igen arbetssättet från svenskundervisningen.

Läs mer
Utmärkande drag för Blueprint
- Eleverna känner igen arbetssättet från svenskundervisningen
- Elever som väljer att läsa Engelska 7 står väl rustade med Blueprint 5 och 6 i bagaget
- Ger eleverna handfast stöd vid muntlig och skriftlig produktion

Blueprint - engelska 5, 6 och 7
Ett av de övergripande målen för läromedlet Blueprint har från första början varit det som står i ämnesplanen för engelska i GY2011, nämligen att "kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och att delta i ett globaliserat studie- och yrkesliv". Texterna i Blueprint är valda med syftet att ge eleverna nya perspektiv på omvärlden och en större förståelse för olika sätt att leva - ett högaktuellt ämne i dagens samhälle.

Blueprint tänjer på gränserna. Och eleverna gillar det.
Serien Blueprint ger dig det stöd du behöver för att engagera eleverna i engelskundervisningen. Eleverna får gång på gång öva på att uttrycka sina attityder och värderingar i sammanhang som utvecklar dem såväl språkligt som personligt. Film, reklam, musik och populärkultur hör till elevernas vardag och utgör också en stor del i Blueprint.

Blueprint ger dig frihet
Lärare som använder Blueprint gillar att den är så öppen att arbeta med. Du kan välja och vraka bland kapitlen, här finns många öppningar att arbeta vidare med, till exempel film. Grammatiken ligger separat, så den tar du in när det passar. Ordkunskapsövningarna är relevanta och utmanande, inte minst avsnitten med ordbildning. Eleverna får många goda råd om hur man skriver olika texttyper och fördjupningsuppgifter får eleverna att tänka till, både inför muntliga och skriftliga presentationer. Elever som väljer att läsa engelska 7 står väl rustade med Blueprint 5 och 6 i bagaget.

Elever på yrkesprogrammen har sin egen Blueprint
Blivande professionella yrkesarbetare har en egen bok, Blueprint Vocational, som är framtagen för dem och bygger på det centrala innehållet för GY2011. Jobb och egen försörjning lockar många av de yrkesstuderande eleverna. Oavsett om de får arbete i Sverige eller utomlands behöver eleverna en bra bas i engelska, anpassad efter samhällets krav och deras arbetsinriktning. Då behövs en tydlig Blueprint.

Utmärkande drag i Blueprint Vocational
- Ger både trygghet och utmaning för yrkeseleverna
- Har tydlig koppling till autentiska situationer i arbetslivet.
- Innehåller mönstertexter och mallar som ger stöd vid egen produktion
Blueprint Vocational följer tydligt ämnesplanen för GY2011. Texttyperna består av skönlitteratur och sakprosa och omfattar bland andra instruerande, berättande, sammanfattande och argumenterande texter.
Eleverna tränar sin muntliga och skriftliga förmåga i uppgifter som kräver reflektion och diskussion, ofta kopplade till elevens egna erfarenheter.

At Work
Kopplingen till yrkesutbildning och framtida yrkesliv får eleverna i avsnitten At Work. Genom texter som tar upp olika arbetsförhållanden, etiska frågeställningar och kundkonfrontationer får eleverna läsa om och träna på autentiska arbetssituationer.

Blue Pages
Blue Pages erbjuder Speaker's Corner och Writer's Workshop. Här får eleverna hjälp att utveckla sin skriftliga och muntliga förmåga utifrån enkla modeller som ger säkerhet och struktur. Mönstertexter och anvisningar för kamratrespons ger extra stöd och motivation. Grammatiken ligger separat och övas i varierad svårighetsgrad.

Ljud
Lärarens ljud köps som nedladdningsbart. Eleverna kan lyssna till de inlästa texterna i det
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blueprint B Version 2.0 Kursbok
 2. +
 3. Modern engelsk grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern engelsk grammatik av Jan Svartvik, Olof Sager (inbunden).

Köp båda 2 för 938 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blueprint B Version 2.0 Kursbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra lärobok
  Cajsa, 14 april 2015

  Innehåller det man behöver, lite tråkigt att man måste köpa facit till istället för att det följer med boken men på det stora hela är det en bra bok.

 2. Blueprint
  Shahab Fekri, 27 mars 2015

  A good book for study English in this level.

  OBS!
  When you are going to order this book via Bokus just be careful about delivery time. Bokus has a slow delivery even when you pay extra money to get your books early.

Visa alla 2 recensioner