Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Språkis
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2009-01-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
297 x 210 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Fct
ISBN
9789147083244
Språkis Svenska för nyfikna B (häftad)

Språkis Svenska för nyfikna B

Häftad Svenska, 2009-01-22
145
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Låt samtalet ta tid!
Språkis riktar sig till elever med svenska som andraspråk. Materialet består dels av Språkis för nyanlända, dels av Språkis för nyfikna. Språkis för nyanlända passar de barn som inte har några förkunskaper alls i svenska språket. Språkis för nyfikna passar de barn som kan kommunicera på svenska, men som behöver lära sig de språkliga strukturerna och utöka sitt ordförråd.

Läs mer
Materialet består av totalt sex häften, Språkis för nyanlända 1-2 och Språkis för nyfikna A-D, för år 2-5. Alla häftena är uppbyggda på samma sätt. Varje kapitel/moment inleds med en samtalsbild samt en lästext. Därefter följer övningar som tränar på de språkliga moment och ord som förekommer i texten.

I Språkis för nyanlända 1-2 möter du och dina elever familjen Molinas, som nyss kommit till Sverige. Handlingen kretsar runt Selim 7 år och Tara 11 år i deras vardag i skolan och på fritiden.

I Språkis för nyfikna A och B får du och dina elever följa en mångkulturell klass i Torpaskolan "någonstans i Sverige". I C- och D-böckerna lämnar man skolan och följer eleverna på deras fritid. Böckerna är granskade och utprövade av lärare och elever med svenska som andraspråk.

Till materialet hör tre lärarböcker - en till Språkis 1 och 2, en till Språkis A och B och en till Språkis C och D. Här finns tips och idéer om hur man kan arbeta med de olika momenten.

Träna ord och grammatik i Digitalt Övningsmaterial
Med stöd i det digitala övningsmaterialet kan eleverna träna ord och grammatik. Ordträningen finns på svenska och arabiska.

Om författarna
Författare är Hippas Eriksson, som har 20 års erfarenhet av undervisning i svenska, engelska och SO på mellan- och högstadieskolor i Stockholm, och som skrivit många omtyckta läromedel för både barn och vuxna. 2020 fick Hippas Läromedelsförfattarnas pris, Sveriges tyngsta pris för författare som skriver läromedel och kurslitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkis Svenska för nyfikna B
  2. +
  3. Språkis Svenska för nyfikna A

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkis Svenska för nyfikna A av Hippas Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hippas Eriksson