Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
647
Utgivningsdatum
2010-11-25
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 175 x 35 mm
Vikt
1380 g
SAB
Vefc
ISBN
9789147084135
Smärta och smärtbehandling (inbunden)

Smärta och smärtbehandling

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2010-11-25
885
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smärta och smärtbehandling är en heltäckande grundbok. Den beskriver smärta i vid bemärkelse: smärtfysiologi, smärtanalys, problem vid speciella diagnoser, psykologiska aspekter och mycket annat.

Denna andra genomarbetade upplaga spänner över både fysiologisk nociception och det komplexa smärtlidandet och hur detta yttrar sig i ett beteendeperspektiv. Dessutom innehåller Smärta och smärtbehandling ett avsnitt om forskning kring nya läkemedel, och ett extensivt kapitel om farmakologi. Boken ger användbara kliniska exempel genom ett stort antal fallbeskrivningar.

Smärta och smärtbehandling är till lika delar fördjupningslitteratur och ett värdefullt uppslagsverk. Den vänder sig till läkare och annan personal inom sjukvården: sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer med flera som kommer i kontakt med smärtpatienter. Den har även en given plats inom utbildningen av dessa grupper. Bokens författare är alla kända experter inom sina områden.

Om författarna
Mads Werner är anestesiolog och har arbetat tjugo år med klinisk smärtbehandling. Han är överläkare vid Multidisciplinärt Smärtcentrum, Rikshospitalet i Köpenhamn, docent i klinisk smärtforskning vid Lunds universitet, och tidigare chef för bland annat Cancersmärtenheten i Lund.

Ido Leden, reumatolog och överläkare, är grundare av Reumatologsektionen, Centralsjukhuset i Kristianstad, och har tidigare under många år lett utvecklingsarbete inom smärtvård.

Sagt om boken
"Boken ger en både bred och djup insikt inom alla områden av betydelse för att förstå mer om fenomenet smärta och dess behandling. --- Boken Smärta och smärtlindring utgör en hörnsten för den samlade kunskapen om smärta och smärtlindring i Sverige. Den kommer att vara till nytta inom de olika vårdutbildningarna och fungera som ett bra stöd för alla som kommer i kontakt med smärtpatienter i sjukvårdens vardag. Mads Werners och Ido Ledens bok kommer att bidra till att patienter med smärtproblematik får en bättre behandling. Boken är ett fint resultat av ett samarbete över medicinska och yrkesmässiga gränser. De båda redaktörerna, deras medförfattare, bokens framtida läsare och smärtpatienterna är att gratulera." Läkartidningen 2011 nr 46, Torsten E Gordh.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärta och smärtbehandling
  2. +
  3. Blodersättning och vätsketerapi - - inom akutvård, anestesi, kirurgi och intensivvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodersättning och vätsketerapi - - inom akutvå... av Henrik Zetterström, Robert Hahn (häftad).

Köp båda 2 för 1137 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »