På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Människokroppen
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Inger Bolinder-Palmér, Karin Grönwall, Kristina Olsson
Dimensioner
285 x 210 x 30 mm
Vikt
1440 g
ISBN
9789147084357
Människokroppen - Fysiologi och anatomi (inbunden)

Människokroppen - Fysiologi och anatomi

(80 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2007-08-01
943
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Människans fysiologi är ofattbart komplicerad. Vi har fyrtiotusen miljarder självständiga celler som bildar en helhet i en kropp. Principerna för hur processerna i kroppen regleras är emellertid ganska lika, och huvuddragen i vår anatomi och fysiologi, lätta att förstå. Kunskap om dessa processer och strukturer förmedlas i Människokroppen i ett bra samspel mellan text och illustrationer. Denna andra utgåva är omstrukturerad och har nya och reviderade illustrationer. Ett stort antal hänvisningar knyter ihop kapitel och ämnesområden.

Se även Människokroppen. Arbetsbok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människokroppen - Fysiologi och anatomi
 2. +
 3. Arbetsbok till Människokroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsbok till Människokroppen av Egil Haug, Kari C Toverud, Jan G Bjålie, Olav Sand, Øysten V Sjaastad (häftad).

Köp båda 2 för 1207 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Människokroppen - Fysiologi och anatomi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett exempel på när Wikipedia gjort ett bättre jobb
  Mika, 11 oktober 2018

  Har läst ett antal kapitel ur den boken nu. Det är illa om man behöver en annan bok eller Wikipedia för att förstå vad författarna vill säga.
  Tyvärr har ju nästan ALLA på SSK köpt den här förbaskade boken och tar man upp något från en annan bok på litteraturlistan så hänger nästan ingen med.

  Jag får känslan av att man haft som mål att skriva ett visst antal ord och sen bara kört in en massa onödiga meningar för att uppfylla detta.
  Det finns bättre böcker!

 2. En avancerad bok
  Stina Fransson, 24 januari 2018

  Boken var skriven på en sådan nivå att jag som sjuksköterskestuderande utan tidigare kunskap i ämnet hade väldigt svårt för att förstå och ta till mig vad som stod i den. Ska jag vara helt ärlig så har jag haft större användning av Wikipedia.
  Boken är dock väldigt bra upplagd med sina olika kapitel och för en med mer förkunskap än vad jag har så kan jag absolut förstå att den är både intressant och lärorik!

 3. Väldigt bra
  Anonym, 27 september 2017

  Denna bok är fantastisk! Mycket relevant information för exempelvis ssk-utbildning, arbetsboken som går att köpa till kompletterar boken väldigt bra.

 4. Fysiologi och Anatomi
  Serge Sibomana, 29 november 2016

  Jätteviktig bok för att lära sig människa fysiologi. ALLTID att rekommendera till andra. Bra jobbat författare!! Innehållet är intressant. Man lär sig vad som händer i sin kropp. Det som kan förbättras är att presentera mycket figurer eller bilder för att illustrera vad som berättas i boken.

 5. Grundläggande nivå men inte högre
  Adam, 26 oktober 2016

  Boken kan endast användas för att förstå ämnet på en grundläggande nivå men inte mer trots att det står att den kan användas inom läkarprogrammet bland annat. Tyvärr gör den inte för kunskapen som presenteras väldigt ytlig. Det fattas en hel del förklaringar och annan information för den ska kunna användas inom medicin.

 6. Välgjort och pedagogiskt

  Superfin bok, lättläst, snyggt formgiven och faktamässigt fullspäckad. Boken är pedagogiskt upplagd och teckningarna detaljrika och välgjorda. Boken åskådliggör ämnet lättillgängligt och inspiterande.

 7. Lättläst bok
  Josefine , 9 oktober 2015

  Boken är bra om man vill ha en grundlig förklaring till hur saker och ting fungerar. Den är väldigt bra uppdelad på det sättet att den har olika kapitel för varje del, vilket underlättar läsandet och lärandet. Dock så är den inte så fördjupande och därmed behövs kompletteras med annat material om man inte bara vill skrapa på ytan förstås. Annars en trevlig och väldigt lättläst bok och fungerar väldigt bra om du läser din första kurs i anatomi exempelvis, då den ger en bra grund.

 8. För sjuksköterskan
  Helene Elisabet Parment, 4 februari 2014

  Ett måste för en blivande sjuksköterska!
  En bok som man kan ha nytta av, resten av sin karriär.
  Mycket bra som uppslags bok.

 9. Lätt och överskådlig bok med bra bilder. Bra att ha...
  Erik Mikael Jönsson, 30 december 2013

  Lätt och överskådlig bok med bra bilder. Bra att ha som en grund att utgå från för ssk och vidareutbildning ssk

 10. Boken är en väldigt utförlig och detaljerad. Så för...
  Marie Svensson, 3 oktober 2013

  Boken är en väldigt utförlig och detaljerad.
  Så för mig som "medicinsk sekreterare" är den lite för utförlig, men bra informerande!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna