Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2010-08-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
M
ISBN
9789147084432
Föreställningar om kroppen : kropp och kroppslighet i pedagogisk praktik oh teori (häftad)

Föreställningar om kroppen : kropp och kroppslighet i pedagogisk praktik oh teori

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-08-18
439
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Föreställningar om kroppen behandlar synen på kroppen under olika epoker av samhällsutvecklingen från antiken fram till i dag. Boken är indelad i tre delar där den första delen som handlar om skolan belyser vilken roll kroppen har i vår samtida skola, hur olika pedagogiska metoder och skolreformer har en förankring i olika syn på kroppen och hur kroppen ska fostras och disciplineras för att bli en fullvärdig samhällsmedlem. Den andra delen som handlar om bildning berör synen på kroppen inom filosofi och vetenskap och diskuterar kroppens "vara", relationen mellan kropp och själ samt kroppens roll i bildning, kunskap och lärande. Den tredje delen som handlar om samhälle behandlar bland annat frågor om makt och kön, men också om rörelse.

Läs mer
Framställningen är gediget vetenskapligt förankrad med rikliga tips på fördjupningslitteratur varvat med avsnitt för reflektion kring kapitlens centrala frågeställningar. Föreställningar om kroppen är en bok för såväl den samhällsvetenskapligt och historiskt intresserade läsaren som för studerande inom lärarutbildning och idrottsvetenskap. Boken kombinerar på ett unikt sätt en samhällsvetenskaplig genomgång av synen på kroppen genom historien med moderna rön om lärande och kroppens roll i samtida utbildning.

Om författarna
Håkan Larsson är professor i idrott, inriktning utbildningsvetenskap vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, i Stockholm. Birgitta Fagrell är fil.dr och lektor i pedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föreställningar om kroppen : kropp och kroppslighet i pedagogisk praktik oh teori
  2. +
  3. Svenska kvinnliga pionjärer : Från Agnes till Wilhelmina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska kvinnliga pionjärer : Från Agnes till W... av Eva-Karin Gyllenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna