Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lika värde, lika villkor?
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2008-08-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789147084555
Lika värde, lika villkor? (häftad)

Lika värde, lika villkor?

Häftad Svenska, 2008-08-15
288
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Normkritiskt arbete i teori och praktik
Boken ger konkreta exempel på hur makt, normer och diskriminering tar sig uttryck i skolans värld. Genom realistiska scener ur skolvardagen visar författarna hur diskriminering kan se ut och hur vi genom att förändra vårt sätt att tänka och agera kan motverka kränkningar. Boken introducerar på ett lättfattligt sätt elevskyddslagen, hur en likabehandlingsplan kan tas fram och dess konsekvenser för det pedagogiska arbetet.

Läs mer
Lika värde, lika villkor? vägleder dig som läsare till ett normkritiskt förhållningssätt och ger fördjupad kunskap om arbete för att främja lika villkor. Baserad på forskning, studier och intervjuer tar boken ett helhetsgrepp på den lagstiftning som reglerar skolans ansvar, och ger teoretisk bakgrund till hur begrepp som makt, normer och diskriminering kan förstås. Boken har därmed en given plats på kurser inom allmänna utbildningsområdet med inriktning mot värdegrunden, lärares etiska uppdrag och genus- och mångfaldsfrågor.
Samhällets krav på skolan att förebygga arbete mot kränkningar och diskriminering har stärkts genom den reviderade Barn och elevskyddslagen. Skoldebatten idag handlar mycket om barn och elevers rätt till en trygg och berikande skolmiljö, och den här boken visar möjligheterna och utmaningarna för skolorna att leva upp till kraven om lika värde för alla.

Om författarna
Love Nordenmark är antropolog, skribent, utbildare och metodutvecklare. Maria Rosén är magister i pedagogik .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lika värde, lika villkor?
  2. +
  3. Sex och samlevnad i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex och samlevnad i skolan av Love Nordenmark (kartonnage).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sex och samlevnad i skolan

    Love Nordenmark

    Sex och samlevnad angår alla hela tiden, inte minst under skolåren. Behovet av kunskaper och en helhetssyn på unga är stor och utmanande. Attityder, osäkerhet, förväntningar, rädslor och frågor - uttalade och outtalade - finns där jämt. Därför beh...

Bloggat om Lika värde, lika villkor?