Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska skrivregler
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
360 g
SAB
Fc.062,Fc.07
ISBN
9789147084609

Svenska skrivregler

(103 röster)  |   Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Fler och utförligare skrivråd i nya Svenska skrivregler

Svenska skrivregler är Språkrådets rekommendationer för hur man skriver och utformar texter: stor och liten bokstav, kommatering, stycken och avstavning, tabeller och diagram etc. I denna nya utgåva har fler avsnitt och råd lagts till, t.ex. ett om utformning av minnesanteckningar och rapporter, ett om alfabetisk sortering av företagsnamn och ett om varumärken och logotyper.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Svenska skrivregler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Björn A, 3 april 2017

  Boken fungerar utmärkt som uppslagsverk.
  Boken borde vara läromedel i utbildningen (med prov) för dagen journalister, som t.ex. inte kan skilja på var och vart och är mästare i särskrivning med många gånger dråpligt resultat.

 2. Väldigt bra
  Alessio Marinovic, 3 september 2016

  Väldigt bra bok, Använder den ofta i jobbet när man ska skriva korrekta mail. Väldigt lätt att använda och smidigt uppdelad, lättförstådd.

  Rekommenderas!

 3. I mitt skrivande inser jag nu att denna bok kan jag...
  grafikern, 25 oktober 2013

  I mitt skrivande inser jag nu att denna bok kan jag knappast vara utan, om jag vill nå de språkliga höjder jag strävare efter.

 4. Jag har mycket nytta av den här i mitt yrkesliv, då...
  H, 19 oktober 2013

  Jag har mycket nytta av den här i mitt yrkesliv, då jag skriver mycket offentlig och officiell text. De vanligaste frågorna och språkproblemen är enkla att hitta, men jag tycker att innehållsförteckningen hade kunnat vara mer utförlig, i synnerhet för lite mer ovanliga frågor/begrepp. Om man jämför med exempelvis Chicago Manual of Style (CMoS), som jag också använder i mitt arbete, så ligger Svenska skrivregler långt efter. Svenska skrivregler är en bok för allmänheten, med mer tonvikt på per... Läs hela recensionen

 5. Jättebra bok om skrivregler! Den är skriven på ett...
  Jenny, 2 oktober 2013

  Jättebra bok om skrivregler! Den är skriven på ett enkelt och lättläst sätt och innehåller massor av bra exempel. Sitter och slår i den mycket när jag skriver texter för att se "hur var det nu igen".

 6. Har inte använt den så mycket, men den ger den fakta...
  Rebecka A, 1 oktober 2013

  Har inte använt den så mycket, men den ger den fakta man behöver och det är bra. Helt okej bok.

 7. Ska du lära dig skriva korrekt eller ska du börja...
  Vikingflicka, 3 augusti 2013

  Ska du lära dig skriva korrekt eller ska du börja studera så är det här boken du bara måste ha, den ger dig svaret på hur du ska skriva utan att det ska bli tal svenska.

 8. Svenska skrivregler är helt oumbärlig i mitt...
  Åsa , 17 maj 2013

  Svenska skrivregler är helt oumbärlig i mitt referensbibliotek! Den här utökade upplagan ger tydliga och koncisa svar på de flesta frågor som kan dyka upp när man skriver en text.

 9. Prisvärd
  MB, 8 september 2011

  Jag var lite konsumtionsgalen så jag har köpt lite allt möjligt på sistone. Varför jag köpte denna bok var nog för att jag ville ha någon sorts referens i sakfrågor angående svenska språket, och det har jag fått. Boken vet mer än mig och det räcker för mig. När det kommer till svenska språket så är det väl denna tillsammans med SAOB (och dagligt läsande) som kommer göra dig till en ordets mästare. Lycka till!

 10. Oumbärlig
  Karin (Linköping), 25 oktober 2009

  Som gammal svensklärare (och som "vanlig" ordbrukare) uppskattar jag att ha en tydlig och utförlig handbok att konsultera. Den ger klara besked i både stora och små skrivfrågor.

 11. Standardverket på området
  Tommy, 11 augusti 2009

  Som tillägg till det Mimmi sade skulle jag vilja påstå, att boken är även är bra för de som har svenska som förstaspråk. Det är standardverket man går till, när frågor uppstår kring var ett kommatecken ska sitta; när man ska använda dubbla eller enkla citationstecken; eller när man ska sätta någon på plats som inte vet hur man ska göra en korrekt styckeindelning...

 12. bra
  mimmi, 25 maj 2009

  Boken verkar bra för mig som har svenska som andraspråk.

Visa alla 12 recensioner