Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Handbok i missbrukspsykologi
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2012-05-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 175 x 35 mm
Vikt
1080 g
ISBN
9789147084616
Handbok i missbrukspsykologi - teori och tillämpning (inbunden)

Handbok i missbrukspsykologi - teori och tillämpning

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-05-29
545
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handbok i missbrukspsykologi är en grundläggande lärobok om alkohol- och narkotikaproblem som utgår från ett psykologiskt perspektiv med såväl biologisk som social kunskap närvarande. Boken består av två delar - teori och tillämpning - där vetenskap och klinisk erfarenhet möter varandra.

Läs mer
Missbruk av alkohol och andra droger är ett angeläget ämne att diskutera. Idag vet vi t.ex. att problem med alkohol är ett av våra främsta folkhälsoproblem. Det drabbar den enskilda personen men inte ovanligt att det också påverkar anhöriga, barn och arbetet. Vi vet också att varför en person utvecklar alkohol- och drogproblem beror på en rad olika faktorer, dvs. alkohol- och drogproblem är ett multifaktoriellt problem.
I den här boken får du veta mer om de bio-psyko-sociala teorier som är aktuella i dag för att förstå utvecklingen av alkohol- och drogproblem, men också hur ett problem uppmärksammas, utreds och behandlas.
I boken medverkar 43 av Sveriges främsta forskare och kliniker/praktiker inom området., samtliga engagerade i utbildning, forskning och kliniskt/praktiskt arbete med personer som utvecklat alkohol- och drogproblem.
Boken passar i undervisning och till den som vill förkovra sig i området. Den riktar sig till personer som utbildar sig inom vård och behandling, men också till kliniker och praktiker som arbetsterapeuter, läkare, psykologer, socionomer, sjuksköterskor m.m.

Om författarna
Claudia Fahlke (red.) är professor i psykologi och leg. psykolog vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet och Beroendekliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset. I boken medverkar 43 författare, varav cirka två tredjedelar är verksamma inom det psykosociala området (t.ex. psykologi, socialt arbete och sociologi) och de övriga inom naturvetenskapen (t.ex. neurobiologi, psykiatri och socialmedicin) som forskare och/eller kliniker inom missbruksområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i missbrukspsykologi - teori och tillämpning
  2. +
  3. MI för praktiker : stöd och vägledning för motiverande samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt MI för praktiker : stöd och vägledning för moti... av Carl Åke Farbring, Stephen Rollnick (häftad).

Köp båda 2 för 916 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok i missbrukspsykologi - teori och tillämpning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Informativ, bra bok.
    Max, 6 december 2018

    En bok som tar ett helhetsgrepp på ämnet missbruk. Boken tar upp allt från substanser, behandlingsmetoder och neurobiologiska förklaringar. En bra balans och mycket informativ.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Claudia Fahlke

Bloggat om Handbok i missbrukspsykologi - teori och ...