Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Uppdrag Matte
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2011-05-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
175 x 245 x 14 mm
Vikt
540 g
SAB
Ta
ISBN
9789147085200
Uppdrag Matte 8 (häftad)

Uppdrag Matte 8

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-05-10
374
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Uppdrag: Matte är ett matematikläromedel för 7-9. Serien erbjuder två olika sätt att arbeta med matten: "Uppdrag" och "Räkna på". I Uppdragen betonas den tillämpade matematiken, medan Räkna på står för en mer välbekant matematik. Båda sätten erbjuder mycket varierade uppgifter för att öka förståelsen och har tydliga inslag av bl.a. begreppsträning och att "prata matte". Nystartkapitlet i början av boken ger dig och dina elever möjligheten till bra repetition innan ni börjar med ett nytt område.

Läs mer
Boken består av fem huvudkapitel där varje kapitel inleds gemensamt. Efter den gemensamma starten väljer du tillsammans med dina elever vilket av de två sätten - Uppdrag eller Räkna på - de vill arbeta vidare med. En del elever känner säkert ökad motivation genom att möta olika uppdrag som de ska genomföra. Hela tiden finns hänvisningar till teorin om de kör fast. Andra elever trivs utmärkt med det välbekanta skolsättet att lära matte i Räkna på. Men även här har vi tagit fasta på att öka begreppsförståelsen och att trycka på muntliga och undersökande uppgifter.

Efter att samtliga elever har räknat halva kapitlet på sitt sätt, gör de diagnoser, självskattningar och repetition. Efter det finns återigen möjligheten att välja arbetssätt när eleverna fortsätter med kapitlets andra halva - fördjupningen. Oavsett val av sätt arbetar eleverna alltid med samma stoff inom kapitlet. Teorisidorna i varje kapitel är gemensamma för alla. Kapitlen avslutas med en sammanfattning med enkla "testa om du minns"-frågor.

I bokens första kapitel kan ni Nystarta tillsammans, antingen vid läsårets början för att väcka ett svalnat matteintresse, eller som en bra repetition inför varje nytt huvudkapitel.

Längst bak i boken finns en Mattebank, fylld till brädden med begreppsförklaringar och formler samt facit. Facit består av en tipsdel och en svarsdel. En del uppgifter i boken följs av ett "tjuvkiksöga", som hänvisar till tipsdelen för att ge lite hjälp på vägen mot en lösning.

Språket får aldrig stå i vägen för en elevs möjligheter att lära sig matte. Därför är all text granskad för elever som har svenska som andraspråk.
Till varje årskursbok finns ett lärarmaterial med begreppsövningar, rika problem, gruppuppgifter, prov och mycket mer.

Om författarna
Olga Wedbjer Rambell är högstadielärare i matematik och engelska. Genom åren har hon arbetet med många olika matteläromedel och lärt känna deras styrkor och svagheter. Olga har också examen i modern svenska och har utvecklat såväl läromedel som ordböcker.

Magnus Hansson är högstadielärare i matematik och NO. Han tog sin examen 1998 och har sedan dess arbetat på flera skolor, vilket har gett honom rejäl erfarenhet av olika arbetssätt och olika läromedel. Idag ansvarar han dessutom för utvecklingen av en matematikverkstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag Matte 8
  2. +
  3. Samband Historia Plus Lärarhandledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samband Historia Plus Lärarhandledning av Niklas Ericsson, Magnus Hansson, Micael Pettersson (häftad).

Köp båda 2 för 1633 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uppdrag Matte 8. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Uppläggningen var svår
    Karin Anna-Lisa Johansson, 21 november 2016

    Jag tycker att bpkens uppläggning var svår att förstå och formatet på boken var inte tilltalande. Jsg är vsn vid en annan mattebok "Matte direkt" och den tycker jsg förklarar enklare fastän kurdmomrnyen är desamma

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna