Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kemiboken
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2012-07-30
Upplaga
5
Förlag
Liber
Medarbetare
Lindh, Birgitta (förf.) / Lundström, Johanna (förf.) / Ragnarsson, Maud (förf.) / Sundkvist, Sten-Åke (förf.)
Dimensioner
240 x 190 x 15 mm
Vikt
760 g
ISBN
9789147085910
Kemiboken 2 (häftad)

Kemiboken 2

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-07-30
616
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Kemibokens upplägg med experiment, vardagsanknytningar och ett lättillgängligt språk får alla elever en god grund i kemi. I serien ingår två böcker: Kurs 1-boken har fokus på den oorganiska kemin, särskilt stökiometrin, medan kurs 2-boken är inriktad på organisk kemi och biokemi. Uppgifterna är många och varierade i båda böckerna, med utförligt facit. Längst bak i böckerna finns ett urval av laborationer.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Med återkommande experiment, lösta exempel och ett lättillgängligt språk får alla elever möjlighet att lära sig kemi. För att understryka betydelsen av experiment för att förstå kemin, avslutas böckerna med ett urval av laborationer.

Komponenter
Faktaböcker till kurs 1 och 2, både som pappersböcker och digitala versioner, en lärarhandledning till varje kurs och ett digitalt elevmaterial till Kemiboken 1 för att träna på begrepp och basfakta.

Upplägg
Böckernas kapitel börjar med en inledning som tar upp innehållet och dess betydelse samt de centrala begreppen. Varje större område inleds med förslag på belysande experiment. Faktatexten, som innehåller gott om vardagsknytningar, bryts av med lösta exempel och i marginalen anges de uppgifter som eleven kan träna mer på. Kapitlen avslutas med en sammanfattning, och därefter uppgifter av varierande slag.

Kemiboken 1 - upplaga 5
Med experiment, många vardagsanknytningar och ett sva-anpassat språk får alla elever en god grund i kemi. Kapitlen inleds med kunskapskraven och de centrala begreppen, som sedan förklaras inne i kapitlet. Uppgifterna, som är förmåge-taggade, syftar till att väcka intresse och få eleverna att fundera.
Fokus ligger på den oorganiska kemin. Stökiometrin och formelskrivning förklaras ingående med många lösta exempel och ett matrissystem som stöd. Ett kapitel om grundläggande organisk kemi finns med, med tanke på dem som bara läser kurs 1. Kemisk analys och analysmetoder ingår som del i olika kapitel. I slutet av boken finns ett urval av laborationer.

Kemi 1 Digital
Kemi 1 Digital är en heldigital version av Kemiboken 1, upplagd på samma vis, med 9 kapitel och en laborationsdel. Uppgifterna är interaktiva, med återkoppling i många av beräkningsuppgifterna. Till hjälp i beräkningsuppgifterna finns ett digitalt tangentbord. Tipsrutor hjälper eleven att komma vidare. Med ett "klick" kan eleven repetera den teori som behövs för att lösa uppgiften - då dyker sidan i kapitlet upp. Eleven kan också med ett "klick" få fram de fullständiga lösningarna på beräkningsuppgifterna.
I Kemi 1 Digital kan läraren följa eleverna i deras utveckling och även få en uppfattning om vilka svårigheter eleverna har, både på individ- och gruppnivå. De sparar tid och underlättar lektionsplaneringarna.
Kemi 1 Digital köps som 12-månaders abonnemang.

Kemiboken 1 - upplaga 4 för kompletteringsköp
Med experiment, många vardagsanknytningar och en berättande språkstil blir kemin verklighet för eleverna. Boken inleds med en översikt över ämnen och reaktioner och detta följs av ett kapitel om kemins karaktär och arbetssätt. Fokus ligger på den oorganiska kemin, och för att boken ska ge eleverna en god grund för fortsatta kemistudier, förklaras stökiometri och formelskrivning ingående med många lösta exempel. Ett kapitel om grundläggande organisk kemi finns också med. I slutet av boken finns ett urval av laborationer.

Kemiboken 2
Kemiboken 2 inleds med kemins karaktär och arbetssätt. Därefter ligger fokus på organisk kemi och biokemi som framställs på ett lättfattligt sätt med stöd av pedagogiska bilder. I den organiska kemin lyfts det organiska stamträdet fram. Biokemin har fokus på människans metabolism. Den analytiska kemin finns i ett eget, avslutande kapitel, med beskrivningar av både kemiska och biotekniska metoder och deras tillämpningar.

Lärarhandledningar i kemi
De två lärarhandledningarna kan a
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kemiboken 2
 2. +
 3. Kemiboken 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kemiboken 1 av Hans Borén, Manfred Börner, Monika Larsson, Birgitta Lindh, Maud Ragnarsson (häftad).

Köp båda 2 för 1253 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kemiboken 2. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för den kurs jag läser
  Mats, 15 februari 2017

  Denna bok var rekommenderad som kursbok för en grundläggande kurs om livets molekyler som jag läser på Stockholms universitet.
  Boken fungerar bra som kursbok än så länge efter 4 föreläsningar.

 2. Efter att ha använt del 1 och vart mycket nöjd med det...
  Jill, 13 maj 2013

  Efter att ha använt del 1 och vart mycket nöjd med det upplägget, var det självklart att även ta del 2, inte heller där blev jag besviken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Kemiboken 2