Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
M-serien
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2012-06-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 175 x 17 mm
Vikt
680 g
SAB
Ta
ISBN
9789147085927
M 2b (häftad)

M 2b

(30 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2012-06-21
602
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

Läs mer
M-serien har tre spår:
- 1a och 2a för yrkesprogram
- 1b, 2b, och 3b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
- 1c, 2c, 3c, 4 och 5 för naturvetenskaps- och teknikprogram.
Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson har tillsammans med Liber utvecklat en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.

M1a, M2a
Böckerna riktar sig till yrkesprogrammen men passar även för vuxenutbildning. Framställningen är tydlig och språket enkelt. Matematiska begrepp förklaras på ett lättfattligt sätt och ofta med praktisk anknytning. Många lösta typexempel, tester och repetitioner gör matematiken begriplig.
M1a innehåller gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i två nivåer vilket gör det lätt att individualisera. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" underlättar diskussion och kommunicerande kring matematiken. Fördjupningsavsnitt finns samlade längst bak i boken. M1a ger en god matematisk grund för framtida yrkesliv.

M1b, M2b, M3b
Böckerna riktar sig till samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet samt till estetiska och humanistiska program. De passar även för vuxenutbildning.
I likhet med övriga böcker i M-serien innehåller böckerna gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i tre nivåer vilket gör det lätt att individualisera. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och många lösta typexempel, tester och repetitioner bidrar till att ge en ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Fördjupningsavsnitt samt inspirerande utmaningar är invävda i kapitlen. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier.

M1c, M2c, M3c, M4, M5
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår.
Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.

Utmärkande för M-serien
- Speciellt utvecklad för GY 2011
- Tre spår, inklusive NT
- Gott om uppgifter för färdighetsträning
- Nivåindelade uppgifter
- Kommunicera-uppgifter
- Upptäck och visa-uppgifter
- Kapitelprov
- Blandade uppgifter
- Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.
- Ett läromedel som fungerar i klassrummet!

M-serien lösningar
Lösningar till blå och röda uppgifter i M1b, M1c, M3c, M4 och M5 kan utan kostnad laddas ned. Lösningarna hittar du direkt under respektive bok.
Lösningsböcker finns att köpa till M2b, M2c och M3b.

M-serien lärarmaterial (nedladdningsbar)
Lärarmaterialet täcker alla kurserna. Det innehåller främst kapitelprov med bedömningsanvisningar enligt Skolverkets modell, men även förslag på diagnos och tidsplaner samt ledtrådar till fördjupningar och utmaningar. I lärarmaterialet ingår även extra NOG-uppgifter samt svar till aktiviteter, digitala rutor och upptäck och visa.

Till M 1b och M 1c finns digitalt elevmaterial för begreppsträning till varje kapitel i läroböckerna.

Om författarna
Martin Holmström - har verkat som gymnasielärare i matematik, fysik
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. M 2b
 2. +
 3. Visst kan Lillis räv sova!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visst kan Lillis räv sova! av Hanna Bergenkull, Maria Trolle (inbunden).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av M 2b. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra upplägg
  Deborah Weiborn, 5 mars 2014

  Jag tycker särskilt bra om upplägget i böckerna där man får repetition
  , blandade uppgifter och test som är bra kvitton på om man förstått kapitlet.

 2. bäst och billigt
  Dlovan Amin, 25 februari 2014

  Boken är enkel detaljerat från början tillsvidare jag läste, lät hantera och läsa samt hitta särskild sida eller kapital. Priset är billigt med fri frakt.

 3. Bra, tydlig och lättläst
  Viktoria B, 28 januari 2014

  Boken är bra skriven med lättförståelig text. Det är en "lätt" mattebok som inte känns tung att gå igenom. Det enda negativa är att jag saknar repetitioner av tal som man kan öva lite extra på. Andra böcker har exempelvis "läxor" i boken som man kan repetera på....Men jag gillar boken!

  Bokus service är exemplarisk!!! När jag fick min mattebok så var den blöt. Den var blöt pga att det regnade när brevbäraren levererade paketet, det vet jag för min brevbox är inomhus då jag bor i läge... Läs hela recensionen

 4. Tycker förklaringarna är alldeles för små o för mycket...
  Ulrika Olin, 17 december 2013

  Tycker förklaringarna är alldeles för små o för mycket förkortade. Många förklaringar o exempel är svåra, hade ej klarat det utan en lärare som förkastar vissa av exempel i boken, hon skriver upp det på ett helt annat sätt som är mkt lättare att förstå!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • M 2a

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson

 • VUX 2 Matematik

  Martin Holmström, Eva Smedhamre

 • M 1a

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson

 • M 1b

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson