Spektrum Biologi Grundbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Spektrum Biologi
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2013-07-17
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 190 x 25 mm
Vikt
1123 g
SAB
Ue
ISBN
9789147085941
Spektrum Biologi Grundbok (inbunden)

Spektrum Biologi Grundbok

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2013-07-17
565
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Naturvetenskap som engagerar
Som NO-lärare vet du hur spännande naturvetenskap kan vara. Det vill vi hjälpa dig förmedla. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer.

Spektrum Biologi revideras under 2021 i och med de kommande kursplaneändringarna.

Läs mer
Sveriges mest populära NO-serie
Spektrum är en serie för teknik och naturvetenskap i grundskolans årskurs 7-9. I serien ingår förutom Spektrum Biologi, även Spektrum Fysik, Spektrum Kemi och Spektrum Teknik. I varje ämne finns en Grundbok och en Lightbok, båda är stadieböcker. Med lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd olika infallsvinklar finns det något för alla i Spektrum.

Engagerande och lättillgängligt
För att få med sig eleverna behöver kunskapsstoffet vara både engagerande och lätt att ta till sig. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer. Lika noggranna har vi varit med att serien stämmer mot kunskapskrav och centralt innehåll. De tre NO-förmågorna går som en röd tråd genom hela serien, och det blir lätt för både dig och dina elever att bedöma hur de klarat av dem.

Utgår helt från kursplanen
Tillsammans med kursplanens centrala innehåll ligger förmågorna till grund för kunskapskraven, som i sin tur återspeglas i de nationella ämnesproven. Vi har mött de nya behoven genom att skapa nya moment som lyfter förmågorna, och anpassat stoffet till det centrala innehållet. Spektrum tar Lgr11 och de nationella ämnesproven på allvar!

Centralt innehåll i linje med Lgr11
De stora sammanhang som pekas ut i biologikursplanen - hälsa, naturbruk och miljö - har fått stort utrymme. Hälsa har samlats i ett nytt kapitel som syftar till att öka elevernas möjligheter att ta ansvar för sin egen hälsa. I Spektrum Biologi finns också ett kapitel om naturbruk och miljö där hållbar utveckling är ett centralt tema. Även ekologin tar upp hållbarhetsfrågor kring biologisk mångfald och hur vi använder naturresurserna. Här finns också ett uppdaterat kapitel om gen- och bioteknikens möjligheter och risker samt de etiska frågor som det väcker.
Evolutionen ska enligt kursplanen vara den grund som biologiämnet tar avstamp i. Vi har därför placerat evolutionen tidigt i boken för att eleverna ska ha dessa kunskaper i bagaget inför övriga kapitel där de sedan kan utvecklas.

Spektrum revideras 2021
Spektrum revideras under 2021. Vi kommer släppa delar av nya Spektrum Biologi i det heldigitala läromedlet till skolstart 2021 och helt nya tryckta upplagor av dessa titlar kommer till våren 2022.

Komponenter i serien
- Digital (lärarlicens) innehåller allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna har de digitala eller tryckta komponenterna i serien. Lärarlicensen är kopplad till både Digital (elevlicens) och Digitalt Övningsmaterial (elevlicens) så att du kan följa elevernas progression.

- Digital (elevlicens) - digitalt läromedel

Klasser med tryckta läroböcker:
- Grundbok
- Lightbok, lättare kurs med mindre textmängd
- Digitalt Övningsmaterial (elevlicens) med begreppsträning och texten i grundboken uppläst
- Språklabb, språkutvecklande arbetsbok kopplad till grundboken

Om författarna
Susanne Fabricius är adjunkt i biologi och kemi med lång undervisningserfarenhet från skolans olika stadier. Fredrik Holm är biolog, miljövetare och frilansskribent. Anders Nystrand är leg. läkare och medicinjournalist. Jonas Bohlin är legitimerad lärare med 10 års erfarenhet av högstadieundervisning. Eva Lundström är legitimerad lärare i matematik, NO och teknik för åk 4-9. Hon har arbetat som lärare i 18 år och då undervisat åk 6-9. Eva har arbetat språkutvecklande och med genrepedagogiken i många år på skolor i Sto
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spektrum Biologi Grundbok
 2. +
 3. Spektrum Biologi Språklabb : en språkutvecklande arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spektrum Biologi Språklabb : en språkutveckland... av Susanne Fabricius, Fredrik Holm, Anders Nystrand, Jonas Bohlin, Eva Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 757 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Spektrum Biologi Lightbok

  Susanne Fabricius, Fredrik Holm, Anders Nystrand

  Lightboken har mindre textmängd än Grundboken, men båda är stadieböcker för åk 7-9 med lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd olika infallsvinklar. Spektrum revideras 2021 Spektrum revideras under 2021. Vi kommer släppa...

 • Spektrum Biologi Språklabb : en språkutvecklande arbetsbok

  Susanne Fabricius, Fredrik Holm, Anders Nystrand, Jonas Bohlin, Eva Lundström

  Naturvetenskap som engagerar Som NO-lärare vet du hur spännande naturvetenskap kan vara. Det vill vi hjälpa dig förmedla. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklaran...