Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Spektrum Fysik
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2013-07-16
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 195 x 20 mm
Vikt
927 g
SAB
Ucc
ISBN
9789147085965
Spektrum Fysik Grundbok (inbunden)

Spektrum Fysik Grundbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-07-16
396
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Naturvetenskap som engagerar
Som NO-lärare vet du hur spännande naturvetenskap kan vara. Det vill vi hjälpa dig förmedla. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer.

Läs mer
Sveriges mest populära NO-serie
Spektrum är en serie för teknik och naturvetenskap i grundskolans årskurs 7-9. I serien ingår förutom Spektrum Fysik, även Spektrum Kemi, Spektrum Biologi och Spektrum Teknik. I varje ämne finns en Grundbok och en Lightbok, båda är stadieböcker. Med lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd olika infallsvinklar finns det något för alla i Spektrum.

Engagerande och lättillgängligt
För att få med sig eleverna behöver kunskapsstoffet vara både engagerande och lätt att ta till sig. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer. Lika noggranna har vi varit med att serien stämmer mot kunskapskrav och centralt innehåll. De tre NO-förmågorna går som en röd tråd genom hela serien, och det blir lätt för både dig och dina elever att bedöma hur de klarat av dem.

Utgår helt från kursplanen
Tillsammans med kursplanens centrala innehåll ligger förmågorna till grund för kunskapskraven, som i sin tur återspeglas i de nationella ämnesproven. Vi har mött de nya behoven genom att skapa nya moment som lyfter förmågorna, och anpassat stoffet till det centrala innehållet. Spektrum tar Lgr11 och de nationella ämnesproven på allvar!

Centralt innehåll i linje med Lgr11
En av nyheterna i Lgr11 är att eleverna ska lära sig skilja fakta från värderingar i valsituationer som rör energi, teknik, miljö och samhälle. Spektrum Fysik stödjer det arbetet och ger ökad kunskap om begrepp, modeller och teorier samt hur de kommit till genom naturvetenskapligt arbete. Här finns också kopplingar till vardagslivet som eleverna känner igen. Vi har även lagt mycket fokus på att förklara hur nya upptäckter i fysik påverkat vår världsbild och förändrat våra livsvillkor.

I Spektrum Fysik har vi lämnat elektroniken till tekniken och samlat elläran i två kapitel. Det första behandlar grundläggande ellära, det andra samspelet mellan elektricitet och magnetism. Enklare kapitel som "Solsystemet", "Värme och väder" och "Ljud" ligger tidigt i boken, medan "Atom- och kärnfysik" och "Energiförsörjning" kommer senare.

Komponenter i serien
Digital Max Klasspaket (heldigitalt):
- Digital Max Lärare
- Digital Max Elev

Mix Klasspaket (tryckt och digitalt):
- Grundbok med stoff baserat på centrala innehållet i Lgr11
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med interaktiva övningar och texten uppläst

Du kan även köpa ovanstående delar separat.

Lightbok, lättare kurs med mindre textmängd
Språklabb, språkutvecklande arbetsbok kopplad till grundboken

Om författarna
Lennart Undvall är en erfaren grundskolelärare och läromedelsförfattare. Han har fått Ingvar Lindqvist-priset för sin pedagogiska kompetens och sitt starka engagemang inom det naturvetenskapliga området.
Anders Karlsson är fysiker, lärarutbildad och har arbetat som redaktör på Bonnier Lexikon samt Forskning & Framsteg.
Margareta Hylén har lång erfarenhet av att undervisa i alla fyra NO-ämnena och att tillämpa ett språkutvecklande arbetssätt. Hon har stor kunskap kring att arbeta med flerspråkiga elever och hur man bäst "packar upp" alla svåra begrepp inom fysikundervisningen. Hon har även arbetat som språkutvecklare i Sollentuna kommun och som rektor på Hovsjöskolan i Södertälje.
Fredrik Wennersten är legitimerad lärare i matematik, NO och teknik för år 4-9. Han läste grundskolelärarprogrammet vid Linköpings Universitet och han har arbetat i ca 18 år
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spektrum Fysik Grundbok
 2. +
 3. Spektrum Fysik Språklabb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spektrum Fysik Språklabb av Lennart Undvall, Anders Karlsson, Margareta Hylén (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spektrum Fysik Grundbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  Olivia, 20 september 2016

  Ger inga bra förklaringar och lämnar eleven oförstående. Särskilt kapitlet om ljus är extremt rörigt och svåruppfattat då varken bilderna eller texten ger en tydlig bild av vad författaren vill förklara. Skulle aldrig rekommendera den till någon då jag går under uppfattningen att man kan hitta bättre informationskällor på internet än den informationen denna bok ger. Köp ej

 2. väldigt bra bok!
  Ibrahim Adem Hamid, 4 juni 2016

  Jag köpte denna bok för att studera på komvux, när jag började läsa första sidora märkte jag att denna bok annorlunda än andra bok som jag läste tidigare, alltså författarens sätt att skriva, interjör bok design med fina bilder, illustrationer samt hög kvalite bok papper.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Spektrum Fysik Grundbok