Vetenskapsteori för nybörjare (häftad)
Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
250 g
ISBN
9789147086511
Vetenskapsteori för nybörjare (häftad)

Vetenskapsteori för nybörjare

(54 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2007-01-01
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vetenskapsteori är egentligen något av det viktigaste man kan ägna sig åt. Det handlar om grunden för all vår kunskap. Vad är egentligen sant? Den frågan undkommer ingen människa som tar livet på allvar!

Läs mer
Boken ger läsaren förutsättningar att kritiskt ifrågasätta såväl vetenskapliga som mer vardagliga texter. Den innehåller också mängder av konkreta exempel som gör de teoretiska resonemangen tydliga och lätta att ta till sig.
Denna tredje upplaga är kraftigt omarbetad med fem nya kapitel och en ny struktur: del 1 med teori, del 2 med exempel och del 3 med en sammanfattning som knyter ihop resonemangen.
Boken kräver inga förkunskaper. Den vänder sig till alla med intresse för vetenskap och lämpar sig för kurser på universitet och annan postgymnasial utbildning där vetenskapliga frågor diskuteras.

Om författarna
Torsten Thurén är docent i journalistik och fil.lic. i historia. Han har under många år varit verksam vid institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation vid Stockholms universitet (JMK).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskapsteori för nybörjare
 2. +
 3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 854 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vetenskapsteori för nybörjare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och informativ
  Anna, 26 april 2017

  Rolig och samtidigt informativ att läsa. Hade egentligen redan läst det mesta som stod i den (ur bl a Samhällsvetenskapernas förutsättningar av Gilje och Grimen,1992) men läste gärna om det!

 2. Komplicerade ämnen med enkla förklaringar
  Frida Lind, 13 november 2016

  Superbra bok! Väldigt lätt att förstå och även mycket intressant för ett ämne som skulle kunna göras så ointressant, rekommenderar!

 3. Klassiker!
  Mia, 17 april 2015

  Behandlar ett svårgreppbart ämne på ett konkret sätt, läste den första gången för femton år sedan, har den fortfarande som "uppslagsbok" idag! Alla som tänker börja universitet borde läsa den här! Inte minst begrepp som "källkritik" är mer aktuella än någonsin i och med den digitala revolutionen/internet/Mia, Lund

 4. Kanske lite krånglig men det är säker bra att kunna...
  Anna E, 18 september 2013

  Kanske lite krånglig men det är säker bra att kunna allt det här till sist.
  Studentlitteratur är ju som den är :)

 5. Inte för nybörjare
  MB, 29 augusti 2011

  Det är enkelt att förstå Torsten Thurén beskriver välkända abstrakta tankesätt (positivism, relativism, kunskapssociologi, m.m.) men det är inte enkelt att skriva ned dem på papper och stänga boken. Vad Thurén inte märkt är att detta är en nybörjarbok för kunskapssökande men inte för den som skall analysera materialet. Thurén framlägger flertalet motsägande värderingar gentemot varandra och får läsaren att tänka i filosofiska tankar inom vilken vetenskapsteorin har rum. Det är just detta som ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Vetenskapsteori för nybörjare