Mellan Folkhem och Europa - svensk politik i brytningstid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 20 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789147086528
Mellan Folkhem och Europa - svensk politik i brytningstid (häftad)

Mellan Folkhem och Europa - svensk politik i brytningstid

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-07-01
521
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Svensk politik är i flera avseenden exceptionell i globalt perspektiv. Vi har till exempel ett valdeltagande som ligger i topp i världen och en unik välfärdsmodell som internationellt ses som en förebild. Vi har trots stark statsmakt och omfattande offentlig sektor varit jämförelsevis förskonade från politisk och administrativ korruption. Vi har världens högsta kvinnorepresentation i parlamentet och vi har en svåröverträffad historia av sökande efter samförstånd och jämlikhet.

Läs mer
Samtidigt är svensk politik full av märkliga motsägelser. Valdeltagande och partimedlemskap sjunker trots att allt fler är intresserade av politik och tror på demokratin. Överlever svensk demokrati om medborgarna alltmer blir åskådare? Vilken makt har media i politiken? Är vi ett självständigt land eller en "förbundsstat" i EU? Vi har fått ökade valmöjligheter att välja mellan olika vårdgivare och skolformer - kommer detta att leda till segregation och urholkning av den jämlikhet som varit ledstjärnan för den svenska modellen?
Boken är en grundbok för statsvetare, men även lämplig för andra utbildningar där kunskap krävs om det svenska politiska systemet.

Om författarna
Redaktörer är Li Bennich-Björkman och Paula Blomqvist, båda verksamma vid Uppsala universitet.
Övriga författare: Shirin Ahlbäck Öberg, Christina Bergqvist, Björn Fryklund, Sverker Gustavsson, Leif Lewin, Stig Montin, Ulrika Mörth, Birgitta Niklasson, Svante Nycander, Henrik Oscarsson, Bo Rothstein, Jesper Strömbäck, Daniel Tarschys.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan Folkhem och Europa - svensk politik i brytningstid
  2. +
  3. Sörja ett liv, leva ett annat : om flyktingens mörker och ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sörja ett liv, leva ett annat : om flyktingens ... av Li Bennich-Björkman (inbunden).

Köp båda 2 för 760 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mellan Folkhem och Europa - svensk politik i brytningstid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra introduktion!
    Petra, 3 november 2014

    En bra översikt som kan fungera som introduktion både för de som är vana vid att läsa på universitet och för de som inte har så stor erfarenhet av akademiskt språk.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mellan Folkhem och Europa - svensk politi...