Direkthandel - en affärsmöjlighet i tiden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
243 x 171 x 12 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789147087266
Direkthandel - en affärsmöjlighet i tiden (inbunden)

Direkthandel - en affärsmöjlighet i tiden

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2007-02-01

Slutsåld

Boken ger en presentation av direkthandeln samt konkreta tips för hur man lyckas som direkthandelsföretagare.

Läs mer
Direkthandeln är en relativt okänd del av det svenska näringslivet. Den är butikslös och säljer direkt till konsument vid personliga möten. Även om den är en liten del av den totala handeln omsätter den i Sverige 2,5 miljarder kr och engagerar 100 000 säljare, majoriteten kvinnor på deltid. Motsvarande siffror globalt är 750 miljarder kr och 60 miljoner säljare.
I boken medverkar ett tiotal författare från högskola och näringsliv. I nio kapitel presenteras handelns uppgift i samhället, direkthandelns arbetssätt och möjligheter, den moderna marknadsföringen i det värdeskapande nätverkssamhället, ledarskapets och motivationens stora betydelse, kvinnans roll i direkthandeln samt intresseorganisationer och etiska regler. I sex praktikfall ges en inblick i svenska och internationella direkthandelsföretags verklighet.

Om författarna
Evert Gummesson är professor i företagsekonomi vid Stockholms universitet och Sveriges internationellt mest etablerade marknadsforskare. Eva-Karin Ohlsson är lärare, kommunikatör och projektledare med mångårig erfarenhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Direkthandel - en affärsmöjlighet i tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Det som jag läste i boken var för min egen del inget...
  Andreas, 6 juni 2013

  Det som jag läste i boken var för min egen del inget nytt. Men utifrån ett perspektiv att få människor som inte har någon kunskap och kännedom om direkthandeln, kan komma att förstå direkthandeln och att det är en legitim verksamhet.

 2. Tyvärr inget nytt!
  Gunilla, 23 mars 2007

  Jag hade höga förväntningar! Har länge undrat varför man inte inom universitetsvärlden har undervisat i och forskat inom området detaljhandel. En mycket gammal affärsidé - åtminstone i USA. I Sverige har den varit parias under många år, vilket är mycket tråkigt. Boken bidrog tyvärr inte med något nytt. Gammal skåpmat!
  Men det kanske är en början, ser fram emot att flera tar staffettpinnen. Det finns många icke seriösa inom branschen men det gör det inom många branscher. Upp med affärsmöjl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna