Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2009-07-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 151 x 11 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789147087853
Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning (häftad)

Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-07-17
317
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok behandlar mångkulturalism som socialt fenomen och politisk utmaning. Dagens samhälle kännetecknas av kulturell mångfald, vilket gör att kunskap om detta område är nödvändigt för att förstå och verka i detta samhälle. Författarna formulerar inte ett färdigt förslag för hur ett mångkulturellt samhälle bör se ut, utan ger istället redskap för att reflektera över den kulturella mångfalden och öppna upp för samtal om vilket samhälle som vi vill vara med och skapa.

Läs mer
Varför är kulturell tillhörighet viktig? Kan man tillhöra flera kulturer samtidigt och hur gör man när de krockar? Söker kulturer alltid kontrollera sina medlemmar? Varför är vissa kulturmöten fredliga och berikande och andra våldsamma och destruktiva?

Att förena social sammanhållning, politiskt inflytande och kulturell mångfald är förknippat med en mängd svårigheter. Många kulturella grupper drabbas av utanförskap i form av underordning, diskriminering, segregering och rasism. Även inom kulturella grupper finns ojämlikhet och maktrelationer, som till exempel kan visa sig i tvångsgifte, könsstympning, och fundamentalistisk religionsfostran. Samtidigt är kultur inte bara något som begränsar oss som individer och grupper, utan den hjälper oss att skapa meningsfulla liv. Samhället och individen är otänkbara utan kultur, eftersom det är genom kulturer som vi förstår såväl oss själva som andra.

Den här boken är en grundläggande introduktion i mångkulturalism. Den är relevant för kurser och program med inriktning på samhällsarbete, människovårdande yrken och utbildning

Om författarna
Rolf Lidskog är fil.dr i sociologi och teol.dr i etik och arbetar som professor vid Örebro universitet. Fuat Deniz var fil.dr i sociologi och arbetade som universitetslektor vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning
  2. +
  3. Mångkulturalismens utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mångkulturalismens utmaningar av Hans Ingvar Roth (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. för tunn
    Anders Hammarlind, 19 augusti 2021

    För tunn, för dyr för så lite konkret text.För detta pris ska man kunna få betydligt mer än den här tunna textsoppan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna