Mediernas språk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 10 mm
Vikt
420 g
ISBN
9789147087860
Mediernas språk (häftad)

Mediernas språk

Häftad Svenska, 2008-07-01
384
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur används språk för att kommunicera i nyhetsrapportering, intervju- och debattprogram, TV-serier, fiktionsfilm, dataspel, på chatt-sidor eller i operativsystemen i våra datorer? Att förstå hur språk kan användas i tal, skrift och bild är viktigt både för dem som vill kunna analysera budskap kritiskt och för dem som i olika yrkesroller ska jobba med medier och kommunikation. Mediernas språk är den första boken på svenska som presenterar de mest inflytelserika teorierna om språk och kommunikation i modern medievetenskap.

Läs mer
Boken är en lättillgänglig och forskningsbaserad introduktion som utgår från sex olika teoretiska perspektiv: semiotik, berättande analys, retorik, samtalsanalys, kritisk diskursanalys samt teorier om sociala representationer.
Dessa teorier kan ses som olika "glasögon", genom vilka vi kan undersöka hur kommunikation i och genom medier egentligen fungerar. Teoriernas användbarhet illustreras med konkreta analyser. I slutet av varje kapitel ges tips för vidare studier.
Bokens huvudsakliga målgrupp är studerande på grundnivå inom universitetskurser i medie- och kommunikationsvetenskap, men också andra kurser inom humaniora och samhällsvetenskap.

Om författarna
Mats Ekström är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Örebro universitet. Övriga författare i boken är Peter Berglez, Göran Bolin, Birgitta Höijer, Ulla Moberg, Brigitte Mral och Ulrika Olausson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mediernas språk
  2. +
  3. Demokrati : en liten bok om en stor sak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokrati : en liten bok om en stor sak av Sofia Näsström (inbunden).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Ekström