Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2010-01-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 140 x 6 mm
Vikt
188 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789147088744
Konsumtion (häftad)

Konsumtion

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-01-12
273
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det sägs att vi lever i ett konsumtionssamhälle. Men vad är egentligen konsumtion? Hur formar den oss? Och på vilket sätt formar vi oss själva med hjälp av konsumtionen? I den här boken tas ett konsumtionskulturteoretiskt perspektiv på konsumtion, och den roll som konsumtionen spelar för såväl samhälle som individ diskuteras.

Sagt om boken
"Den perfekta boken för dig som vill förstå varför du konsumerar som du gör. Eller vill imponera med historiska perspektiv och använda smarta begrepp och teorier för att bortförklara ditt beteende inför andra. Konsumera den!"
Micael Dahlén, professor vid Handelshögskolan i Stockholm

"Trots sitt ringa omfång lyckas boken ge en gedigen beskrivning av en vetenskap som berör alla som lever i dagens konsumtionssamhälle och kan med fördel läsas av alla med intresse för detta ämne även om den har en akademisk framtoning." Bibliotekstjänst, Häftepos 10106118, Lektör: Louise Sverud

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Jacob Östberg är docent i företagsekonomi och forskar och undervisar om konsumtionskultur. Han är verksam som lektor och forskare vid Centrum för modevetenskap vid Stockholms universitet. Lars Kaijser är docent i etnologi och forskar om småföretagande, populärmusik och historieskrivning. Han är verksam som lektor och forskare vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsumtion
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsumtion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken ger en bra inblick i olika konsumtionsbegrepp....

    Boken ger en bra inblick i olika konsumtionsbegrepp. Den är lättläst och får en att vilja ta reda på mera fakta. En bra introduktion om man intresserar sig för konsumtion och konsumentbeteende.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna