Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-06-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 146 x 15 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789147089536
Populärkultur - teorier, metoder och analyser (häftad)

Populärkultur - teorier, metoder och analyser

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-06-02
269
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Populärkulturen både uttrycker och bidrar till formandet av många människors känslor, värderingar, tankar, drömmar och livsstilar i dagens samhälle. Men vad står egentligen begreppet populärkultur för? Och kan populärkultur analyseras vetenskapligt? Går det egentligen att forska om film, tv, rockmusik och YouTube? Är verkligen Hollywoodproducerade romantiska komedier, publikfriande reality-tv och serietillverkade popartister värda akademikers uppmärksamhet? Frågor som dessa besvaras i Populärkultur - Teorier, metoder och analyser. Boken har i denna andra reviderade upplaga försetts med nytt bildmaterial, uppdaterade exempel och nya illustrativa analyser.

Läs mer
I boken förs en rad teoretiska och metodologiska angreppssätt samman i en övergripande modell för populärkulturanalys. Med hjälp av denna kan vi bättre förstå vad populärkulturen betyder, hur den gör det, varför den gör det och med vilka sociala och kulturella konsekvenser.

Om författarna
Simon lindgren är docent i sociologi vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet, där han är verksam som lärare och forskare med inriktning mot mediestudier, diskursanalys och internetforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populärkultur - teorier, metoder och analyser
  2. +
  3. Utomhuspedagogik som kunskapskälla : närmiljö blir lärmiljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utomhuspedagogik som kunskapskälla : närmiljö b... av Lars Owe Dahlgren, Sverre Sjölander, Jan Paul Strid, Anders Szczepanski (häftad).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Populärkultur - teorier, metoder och analyser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Populärkultur
    Ewa Hardelin, 8 mars 2018

    Simon Lindgren lyckas förklara många begepp inom populärkulturen på ett pedagogiskt och begripligt sätt i sin bok som ju används flitigt som kurslitteratur.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Populärkultur - teorier, metoder och anal...