Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-06-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 146 x 15 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789147089536

Populärkultur - teorier, metoder och analyser

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2009-06-02
266 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Populärkulturen både uttrycker och bidrar till formandet av många människors känslor, värderingar, tankar, drömmar och livsstilar i dagens samhälle. Men vad står egentligen begreppet populärkultur för? Och kan populärkultur analyseras vetenskapligt? Går det egentligen att forska om film, tv, rockmusik och YouTube? Är verkligen Hollywoodproducerade romantiska komedier, publikfriande reality-tv och serietillverkade popartister värda akademikers uppmärksamhet? Frågor som dessa besvaras i Populärkultur - Teorier, metoder och analyser. Boken har i denna andra reviderade upplaga försetts med nytt bildmaterial, uppdaterade exempel och nya illustrativa analyser.

Läs mer
I boken förs en rad teoretiska och metodologiska angreppssätt samman i en övergripande modell för populärkulturanalys. Med hjälp av denna kan vi bättre förstå vad populärkulturen betyder, hur den gör det, varför den gör det och med vilka sociala och kulturella konsekvenser.

Om författarna
Simon lindgren är docent i sociologi vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet, där han är verksam som lärare och forskare med inriktning mot mediestudier, diskursanalys och internetforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populärkultur - teorier, metoder och analyser
  2. +
  3. Konsten och konstbegreppet - Skriftserien Kairos Nr 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten och konstbegreppet - Skriftserien Kairo... (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Populärkultur - teorier, metoder och anal...