Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-06-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 146 x 15 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789147089536
Populärkultur - teorier, metoder och analyser (häftad)

Populärkultur - teorier, metoder och analyser

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-06-02
357
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Populärkulturen både uttrycker och bidrar till formandet av många människors känslor, värderingar, tankar, drömmar och livsstilar i dagens samhälle. Men vad står egentligen begreppet populärkultur för? Och kan populärkultur analyseras vetenskapligt? Går det egentligen att forska om film, tv, rockmusik och YouTube? Är verkligen Hollywoodproducerade romantiska komedier, publikfriande reality-tv och serietillverkade popartister värda akademikers uppmärksamhet? Frågor som dessa besvaras i Populärkultur - Teorier, metoder och analyser. Boken har i denna andra reviderade upplaga försetts med nytt bildmaterial, uppdaterade exempel och nya illustrativa analyser.

Läs mer
I boken förs en rad teoretiska och metodologiska angreppssätt samman i en övergripande modell för populärkulturanalys. Med hjälp av denna kan vi bättre förstå vad populärkulturen betyder, hur den gör det, varför den gör det och med vilka sociala och kulturella konsekvenser.

Om författarna
Simon Lindgren är docent i sociologi vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet, där han är verksam som lärare och forskare med inriktning mot mediestudier, diskursanalys och internetforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populärkultur - teorier, metoder och analyser
  2. +
  3. Makt, medier och samhälle - En introduktion till politisk kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, medier och samhälle - En introduktion til... av Jesper Strömbäck (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Populärkultur - teorier, metoder och analyser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Populärkultur
    Ewa Hardelin, 8 mars 2018

    Simon Lindgren lyckas förklara många begepp inom populärkulturen på ett pedagogiskt och begripligt sätt i sin bok som ju används flitigt som kurslitteratur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Simon Lindgren