Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Populärkultur
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-06-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 146 x 15 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789147089536

Populärkultur

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-06-02
390
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Populärkulturen både uttrycker och bidrar till formandet av många människors känslor, värderingar, tankar, drömmar och livsstilar i dagens samhälle. Men vad står egentligen begreppet populärkultur för? Och kan populärkultur analyseras vetenskapligt? Går det egentligen att forska om film, tv, rockmusik och YouTube? Är verkligen Hollywoodproducerade romantiska komedier, publikfriande reality-tv och serietillverkade popartister värda akademikers uppmärksamhet? Frågor som dessa besvaras i Populärkultur - Teorier, metoder och analyser. Boken har i denna andra reviderade upplaga försetts med nytt bildmaterial, uppdaterade exempel och nya illustrativa analyser.

Läs mer
I boken förs en rad teoretiska och metodologiska angreppssätt samman i en övergripande modell för populärkulturanalys. Med hjälp av denna kan vi bättre förstå vad populärkulturen betyder, hur den gör det, varför den gör det och med vilka sociala och kulturella konsekvenser.

Om författarna
Simon Lindgren är docent i sociologi vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet, där han är verksam som lärare och forskare med inriktning mot mediestudier, diskursanalys och internetforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Populärkultur
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Populärkultur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vad är populärkultur...
  Zebastian von Bahr (Malmö), 22 september 2023

  Boken är bra sammanställd och lättläst och ger läsaren en god insikt i CDA och hur detta kan implementeras i populärkultur och dess olika genrer och diskurser. Som student kan jag rekommendera litteraturen och det är även lätt att få inspiration och stöd till ytterligare studier och annan kurslitteratur med denna bok. Som läsare kan man ta del av bokens olika kapitel som behandlar bland annat introduktion till begreppet kulturstudier i vetenskaplig kontext och hur populärkultur kan studeras i... Läs hela recensionen

 2. Populärkultur
  Ewa Hardelin, 8 mars 2018

  Simon Lindgren lyckas förklara många begepp inom populärkulturen på ett pedagogiskt och begripligt sätt i sin bok som ju används flitigt som kurslitteratur.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Simon Lindgren