Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2010-04-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 165 x 20 mm
Vikt
522 g
SAB
Qbc
ISBN
9789147090112
Ekonomistyrning för konkurrenskraft (häftad)

Ekonomistyrning för konkurrenskraft

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-04-09

Slutsåld

Att strategi är viktigt i dagens konkurrensintensiva samhälle är uppenbart för allt fler företag och offentliga verksamheter. Men inte hur ekonomistyrningen kan bli ett centralt verktyg för att utveckla de resurser som krävs för att konkurrera framgångsrikt.
Den här boken vill öka kunskapen om hur ekonomistyrningens utformning och användning påverkar chefers och medarbetares agerande och därmed organisationers konkurrenskraft. Boken bygger på övertygelsen att controllern bör få en allt viktigare roll i utvecklandet av de nya affärssystemen. Controllern har en nyckelposition när det gäller såväl att kommunicera ledningens strategi som att mobilisera medarbetarnas kunskaper och göra dem delaktiga i organisationens utveckling.

Läs mer
Författarna understryker behovet av en genomtänkt styrmix och ger en mängd praktiska exempel på strategisk ekonomistyrning samt på controllerns och affärssystemets roll i styrningens genomförande. Boken baseras på intervjuer i ett femtontal stora, komplexa organisationer, en omfattande genomgång av aktuell forskningslitteratur samt författarnas erfarenheter som forskare och konsulter.

Om författarna
Fredrik Nilsson tillträder i mars 2010 en professur i företagsekonomi, särskilt redovisning, vid Uppsala universitet. Han var tidigare professor i ekonomiska informationssystem, Linköpings universitet. Nils-Göran Olve är adjungerad professor i ekonomiska informationssystem, Uppsala universitet. Anders Parment är lektor vid Företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ekonomistyrning för konkurrenskraft