Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
690
Utgivningsdatum
2011-01-04
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 28 mm
Vikt
1400 g
SAB
300.72,O:dd
ISBN
9789147090686
Samhällsvetenskapliga metoder (häftad)

Samhällsvetenskapliga metoder

(46 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2011-01-04
249 580 Du sparar 331 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den här boken har blivit en klassiker inom området samhällsvetenskapliga forskningsmetoder. Upplaga 3 har blivit grundligt uppdaterad och här ingår såväl kvantitativ som kvalitativ forskning. Den består av fyra delar (och sammanlagt 28 kapitel):
Del I Introduktion till samhällsvetenskaplig forskning
Del II Kvantitativ forskning
Del III Kvalitativ metod
Del IV Flermetodsforskning ("mixed methods research")

Läs mer
Innehållet har en praktisk och pedagogisk inriktning med många konkreta exempel på genomförd forskning. Genom sin bredd passar boken både grundläggande och avancerade kurser i vetenskaplig metodik; den vägleder studenten när det gäller exempelvis forskningsfrågor, litteraturgenomgång och etiska frågeställningar samt urvalsfrågor, utformning av enkäter/intervjuer, analys av data och presentation av forskningsresultat.
I denna tredje upplaga på svenska har författaren uppdaterat innehållet och gjort omfattande förändringar, bland annat följande:
- Repetitionsfrågor efter varje kapitel.
- Många nya avsnitt, bl.a. "Big Data", datorstödd innehållsanalys, intervjuer på Skype och användning av mobiltelefoner som plattform för en survey.
- Innehållet i det tidigare kapitlet om e-forskning har utökats och integrerats i bokens övriga kapitel.
- Ett nytt inslag, "Forskning i media", har tillkommit ger exempel på hur samhällsvetenskaplig forskning tas upp och behandlas i massmedier.
- Nya inslag är också studenters och doktoranders erfarenheter av att ha genomfört olika examensarbeten och forskningsprojekt

Om författarna
Framlidne Alan Bryman utnämndes år 2005 till professor i Organization and Social Research vid University of Leicester och School of Management, som han förestod 2008-2009. Före Leicester var han professor i Social Research vid Loughborough University, där han forskade och undervisade under mer än 30 år. Vid hans bortgång 2017 var han professor emeritus vid University of Leicester.
Översättare är Björn Nilsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samhällsvetenskapliga metoder
 2. +
 3. Vetenskapsteori för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsteori för nybörjare av Torsten Thurén (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Samhällsvetenskapliga metoder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. användbar och bra!
  ida, 19 november 2015

  En av de bästa metodböckerna jag stött på under min studie tid. Mer eller mindre ett uppslagsverk. Otroligt användbar helt enkelt!

 2. Omfattande och tydlig bok om vetenskapliga metoder
  Helena Grahn, 24 april 2015

  Omfattande och tydlig bok om vetenskapliga metoder. Den tar upp kvantitativa och kvalitativa arbetssätt och ger många exempel. En bra grundkurs och en bok att slå upp i.

 3. Bra struktur och upplägg
  Madeleine, 16 februari 2014

  Använder boken för att göra en kvalitativ studie. Den delen tycker jag hittills (inte läst allt ännu) är väldigt bra och dessutom lättläst. Upplägget boken har är strukturerat och lätt att förstå. Rekommenderar att läsa inledande delen om hur boken är upplagt, där fick jag bättre vägledning om vilka kapitel som var relevanta för mig.

 4. Super!
  Johanna , 29 januari 2014

  En riktigt bra bok som är perfekt under universitetsstudier. Den är hjälpsam, tydlig och förklarar allt väldigt bra. Hade inte kunnat skriva uppsatser utan denna!

 5. Den bästa boken gällande vetenskapliga metoder och...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Den bästa boken gällande vetenskapliga metoder och uppsatsskrivande. Den bok jag refererat till mest gällande mitt eget uppsatsskrivande och används på flertalet lärosäten.

 6. Boken i sin helhet är som ett uppslagsverk, du kan...
  Andrea, 16 april 2013

  Boken i sin helhet är som ett uppslagsverk, du kan hitta mycket användbar fakta! Boken har små faktarutor som beskriver innebörden av svårtolkade begrepp.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Samhällsvetenskapliga metoder