Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mitt språk är arabiska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2008-08-13
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
290 x 207 x 6 mm
Vikt
266 g
ISBN
9789147091423
Mitt språk är arabiska! 1 (häftad)

Mitt språk är arabiska! 1

Häftad Svenska, 2008-08-13
186
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Språkinlärning för arabisktalande elever där texterna utgår från elevernas vardagliga miljö i Sverige samtidigt som de är politiskt och religiöst neutrala. Serien består av sex böcker som tillämpar de pedagogiska metoder som används i svenska skolor avseende språkinlärning.

Läs mer
Böckerna innehåller grundtexter och olika slags skrivövningar och grammatiska övningar. Materialet hålls samman i och med att eleverna kan utnyttja skrivraderna i böckerna.
Serien Mitt språk är arabiska! passar barn och ungdomar 6-14 år, beroende på elevernas förkunskaper i arabiska. Åldersmarkeringen i respektive bok är endast en rekommendation.
Om första boken
Mitt språk är arabiska! 1 är avsedd för elever som ska börja bekanta sig med det arabiska alfabetet. Boken rekommenderas till barn inom 6-årsverksamheten och årskurs 1-2.
Alfabetet presenteras i kombination med bild. Först visas de enskilda bokstäverna som sedan sätts samman i enkla ord. Efter var fjärde bokstav finns övningar som repeterar bokstäverna.
Om andra boken
Mitt språk är arabiska! 2 är avsedd för elever som redan är bekanta med alfabetet och som ska börja lära sig läsa och skriva enkla ord. Boken rekommenderas till elever i årskurs 1-3.
Alfabetet repeteras och eleverna lär sig läsa och skriva med hjälp av enkla meningar.
Om tredje boken
Mitt språk är arabiska! 3 är avsedd för elever som kan läsa och skriva enkla ord och ska börja lära sig läsa och skriva enkla och korta meningar. Boken rekommenderas till elever i årskurs 2-4.
Mitt språk är arabiska! 3 består av två enheter. Varje enhet innehåller fem kapitel med texter och övningar. Texterna är enkla och följs av innehållsfrågor. Därefter följer arbetsuppgifter som innehåller glosor från texten. Eleverna lär sig grammatiken genom pedagogiska exempelmeningar, som följs av egna skrivövningar.
Om fjärde boken
Mitt språk är arabiska! 4 är avsedd för elever som redan kan läsa enkla meningar och ska börja lära sig läsa och skriva korta textavsnitt. Boken rekommenderas till elever i årskurs 3-6.
Boken består av två enheter. Varje enhet innehåller fem kapitel med texter och tillhörande grammatiska och allmänna övningar. Texterna är enkla och pedagogiskt upplagda. Boken innehåller även några sidor avsedda för anteckningar eller diktamen.
Mitt språk är arabiska! 4 utökar elevernas förmåga att utveckla sitt språk genom att de får berätta om sig själva och sina relationer med omgivningen. På ett lite mer avancerat språk berättar eleverna om vänskap, regler i hemmet och i skolan, hur man använder sin fritid och mycket annat som rör deras vardag.
Om femte boken
Mitt språk är arabiska! 5 är avsedd för elever som kan läsa och skriva korta textavsnitt men fortsätter att utveckla det arabiska språket. Boken rekommenderas till elever i årskurs 5-7.
Mitt språk är arabiska! 5 består av två enheter. Varje enhet innehåller fem kapitel med tillhörande övningar: grammatiska övningar och allmänna övningar.
Om sjätte boken
Mitt språk är arabiska! 6 är avsedd för elever som har grundläggande kunskaper i arabiska men vill fortsätta att utveckla det arabiska språket muntligt och skriftligt till en mer avancerad nivå. Boken rekommenderas till elever i årskurs 6-8.
Mitt språk är arabiska! 6 består av två enheter. Varje enhet innehåller fem kapitel med tillhörande övningar, både grammatiska övningar och allmänna övningar.

Om författarna
Nadia Swelem är modersmålslärare i arabiska, med en Filkand från Ain Shams Universitet i Kairo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt språk är arabiska! 1
  2. +
  3. Mitt språk är arabiska! 6 - Arabiska som modersmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt språk är arabiska! 6 - Arabiska som modersmål av Nadia Swelem (häftad).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mitt språk är arabiska! 1