Alegría paso uno (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Alegría
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2009-05-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
165 x 235 x 20 mm
Vikt
570 g
SAB
Fk
ISBN
9789147091508
Alegría paso uno (häftad)

Alegría paso uno

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2009-05-05
511
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
¡Qué alegría! Vilken glädje!
Alegría för steg 1-5 i spanska har som mål att få igång kommunikation i klassrummet. Fokus ligger på ökat ordförråd: ord, ord, ord! Målgruppen är elever i gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Läs mer
Utmärkande drag
- Starkt fokus på kommunikation
- Metodisk ord- och grammatikinlärning
- Starka elevanpassade texter som berör
- Realiabad: Rincón de cultura y música
- Ständig uppföljning via Caza de puntos i lärarhandledningen
- Den röda tråden: repetition, repetition

Allt-i-ett-böckerna i serien Alegría finns både som tryckta böcker och som onlineböcker. I onlineboken ligger allt elevljud i form av länkar på aktuell sida. Ljudet finns också i det digitala elevmaterialet tillsammans med glosträning.

Alegría, paso uno och dos för steg 1-2
Alegría paso uno och dos är allt-i-ett-böcker med 10 kapitel i varje bok. Varje kapitel innehåller en bastext, tre extra hör- och läsövningar samt ett par extra lästexter, varav en alltid belyser en kulturell företeelse, En el mundo hispánico.

Vocabulario y gramática
Med hjälp av den metodiska ord- och grammatikinlärningen får eleverna en stabil plattform att utgå från när de tränar sig i att uttrycka sig, både muntligt och skriftligt. Serviceglosor finns till varje text och en fullständig kapitelordlista samt en alfabetisk ordlista hittar man längst bak i boken. Samtliga huvudtexter finns översatta till svenska i facit.

Practicar
I varje kapitel får eleverna visa vad de lärt sig i olika praktiska övningar: skriftliga, muntliga och lekfulla!

Rincón de cultura och Rincón de música
Efter vart tredje kapitel får eleverna en extra dos kultur och musik. De färgglada uppslagen rymmer konstnärer som Diego Rivera, Fernando Botero och Santiago Calatrava. I musikinslagen får eleverna träffa Estopa, Juanes, Amaral, Ha-ash, m.fl. Torres humanas, piñatas och desfiles gigantes är andra roliga företeelser som presenteras.

Lärarhandledningen
Alegría paso uno och dos lärarhandledning (nedladdningsbar) ger dig konkreta pedagogiska tips till varje kapitel, särskilt fokus har lagts på dig som är ny spansklärare. Vi ger dig kulturella tips, språketymologi, skillnad mellan spanska och latinamerikanska och annat du kan krydda genomgångarna med. Eleverna testar sig själva i Caza de puntos, du får färdiga prov, extra kopieringsunderlag och underlag för elevernas individuella utveckling.
Lärarens ljud köper du som nedladdningsbara mp3-filer.

Lärarljud
Lärarljud (nedladdningsbar) 1-2 innehåller samtliga texter, uttalsövningar, sånger, hörövningar och provuppgifter. För eleverna finns ljudinspelningar av bokens samtliga texter i det digitala elevmaterialet. Samma ljud finns i Alegría paso uno Onlinebok och Alegría paso dos Onlinebok. (Hörövningar, musikinslag och eventuella hörtester finns enbart i lärarens ljudkomponent.)

Alegría, paso tres - steg 3
Alegría, paso tres har 10 kapitel med en bastext i varje, extra lästexter och minst tre hörövningar per kapitel. Alegría är en bok som man ska hinna igenom under läsåret, men som ändå ger mycket extramaterial.

Ordkunskap
Boken och övningarna fokuserar ovanligt mycket på ordkunskap för att öka ordförrådet och för att få igång eleverna i kommunikationsövningarna. Övningarna är fylliga och ger elever på alla nivåer träning och kunskap.

Kultur och musik
Efter vart tredje kapitel finns ett uppslag med kultur och realia och ett uppslag med spansk och latinamerikansk musik. Några exempel är Pablo Neruda och Frida Kahlo samt artister som David Bisbal, Julieta Venegas och Jennifer López.

Grammatik
Grammatiken har en lugn progression och det arbetas mycket med t.ex. preteritum, imperfekt och konjunktiv.

Glosor
Texterna har serviceglosor på samma sida, men även fullständiga styckeordlistor bak i boken. Där finns också en alfabetisk spansk-svensk ordlista. Samtliga texter finns över
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alegría paso uno
 2. +
 3. Alegria paso dos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alegria paso dos av Margareta Vanäs-Hedberg, Elvira Herrador Quero, Patricia Dawson, Sylvia Vaccia Izami, Antonio Gallego (häftad).

Köp båda 2 för 1022 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Alegría paso uno. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ljudfiler borde följa med boken.
  Stanislav Popovych, 26 december 2020

  Svårt att kontrollera att man förstått rätt hörövningar om det finns inte text i boken. Besvärligt att man måste bli antagen till en kurs för att få tillgång till hörövningarna. Vissa sidor har svart text på mörkröd bakgrund som är svårt att läsa. Annars boken är bra och jag lärde mig en del.

 2. rörig innehåll
  Hebe, 1 april 2019

  Tycker att formatet är riktigt besvärlig, den här avlånga sidor är svårt att hålla i när man till exempel vill plugga lite sittande utan att ha bord. Annan sak är att jag pluggar på distans och upplever att det är svårt att följa boken när man har inga förkusnkaper. Det är många olika ämnen blandat i ett kapitel och vår skola Hermods vill dessutom att vi ska ta 3 kapitel i taget vilket gör det omöjligt att kunna ta in all material så att man faktiskt kan.
  Boken kan fungerar bara i klassi... Läs hela recensionen

 3. Ej komplett utan cd skivor, borde medfölja.
  Pia Irene Gustafsson, 21 juni 2018

  Jag tycker att det skulle vara cd skivor med och att alla text skulle vara med i boken det finns hörövningar på nätet och de texterna finns ej med i boken . och alla ord som står i boken ska finnas med i ordlistan, vilket inte alla gör . och så borde alla övningar finnas med i facit . Jag skulle inte rekommendera boken om de ska läsa själva , jag går en kurs med denna litteratur så jag kan ju inte välja nått annat .

 4. Spanska1
  Fleecey, 22 maj 2014

  Jag har använt mig av den här boken under min första spanska kurs, jag tycker den ger bra med övningar och förklaringar. Jag saknar dock en cd i boken, det hade vart lättare om man fick lyssna på alla exempel som ges i boken, nu har jag fördelen att lyssna från min kurs online, men när kursen är slut så hade det vart bra om det fanns en cd som man kan repetera i fall man vill gå tillbaks!

  Men jag kan rekommendera boken!

 5. Den verkar vara bra men det är egentligen lite för...
  Liz Eriksson, 11 oktober 2013

  Den verkar vara bra men det är egentligen lite för tidigt att ha en åsikt om boken. Kursen där den används har precis startat.

Visa alla 5 recensioner
 • Alegria paso dos Facit

  Margareta Vanäs-Hedberg, Elvira Herrador Quero, Patricia Dawson, Sylvia Vaccia Izami, Antonio Gallego

 • Alegria paso dos

  Margareta Vanäs-Hedberg, Elvira Herrador Quero, Patricia Dawson, Sylvia Vaccia Izami, Antonio Gallego

 • Alegría paso cuatro

  Margareta Vanäs-Hedberg, Elvira Herrador Quero, Patricia Dawson, Sylvia Vaccia Izami, Antonio Gallego

 • Alegria paso cinco

  Margareta Vanäs-Hedberg, Elvira Herrador Quero, Patricia Dawson, Sylvia Vaccia Izami, Antonio Gallego